Tgrt Haber
18 Ocak 2022 09:10

Pfizer'ın CEO'sundan Omicron açıklaması yeni aşı için tarih de verdi

Koronavirüsün Omicron varyantına karşı aşının koruyuculuğunu geliştirmeye odaklanan Pfizer'ın CEO'su Bourla, yeni aşı için tarih verdi.

Pfizer'ın CEO'sundan Omicron açıklaması yeni aşı için tarih de verdi
pfizer,aşı,covid-19,koronavirüs,omicron

ABD'li şirket Pfizer'ın CEO'su Dr. Albert Bourla, Covid-19'un uzun yıllar daha varlığını sürdüreceğini fakat şu anki Omicron varyantı dalgasının bu denli kısıtlamaya gidilen son dalga olabileceğini söyledi. Virüsün uzun yıllar aramızda kalacağını belirten Bourla, Fransız televizyonu BFMTV’ye yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

''Çünkü tüm dünyaya yayıldı, kurtulmak kolay olmayacak. Bilimin geliştirdiği araçlarla, bu dalganın bu denli kısıtlamaya gidilen son dalga olabileceği kanaatindeyim.'' 

Geliştirilen aşının koruyuculuğunu ilk geçen varyantın Omicron olduğunu söyleyen Bourla, buna karşı aşının koruyuculuğunu geliştirmeye odaklandıklarını açıkladı. Bourla, yeni aşının tarihi için ''Çok kısa bir süre 3 ay içerisinde, etkili bir aşımız olacak'' dedi. 

Pfizer'ın CEO'sundan Omicron açıklaması yeni aşı için tarih de verdi

Pfizer'dan yapılan açıklamada ise şirketin Covid-19'a karşı geliştirdiği ilaç olan Paxlovid'in Fransa'da üretileceği belirtildi. Açıklamada, bu amaçla 5 yıllığına 520 milyon euro yatırım yapılacağı aktarıldı.

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), 16 Aralık’ta anti-viral Paxlovid’in Covid-19’un tedavisinde kullanılabileceğini bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...