Tgrt Haber
28 Eylül 2021 13:37

Sanofi'nin Covid-19 karşı geliştirdiği mRNA aşısı umut verici

Fransa merkezli ilaç ve aşı üreticisi Sanofi, Covid-19'a karşı geliştirdiği mRNA aşısının erken aşama klinik denemelerinin sonuçlarını açıkladı. Aşı, gönüllülerin en az yüzde 91'inde virüsü nötralize edici antikora sahip.

Sanofi'nin Covid-19 karşı geliştirdiği mRNA aşısı umut verici
sanofi,covid-19,aşı

mRNA tabanlı Covid-19 aşı adayına yönelik erken bir klinik çalışmadan olumlu ara sonuçlar çıktı. Fransa merkezli ilaç ve aşı üreticisi Sanofi, Faz 1/2 çalışmasının ikinci bir enjeksiyondan iki hafta sonra katılımcılarının yüzde 91 ile yüzde 100'ünde koronavirüs nötralize eden antikorlar ürettiğini açıkladı.

Sanofi, hiçbir güvenlik endişesinin gözlemlenmediğini ve yan etkilerin diğer haberci RNA veya mRNA Covid-19 aşılarınınki (Pfizer/BioNTech ve Moderna) karşılaştırılabilir olduğunu ekledi. Şirket, çalışmadan elde edilen daha fazla verinin ileri bir tarihte sunulacağını aktardı.

Sanofi Pasteur Küresel Araştırma ve Geliştirme Başkanı Jean-Francois Toussaint, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Bugün, Covid-19 ve grip de dahil olmak üzere diğer hastalıklara karşı geliştirmede bir sonraki seviyeye taşıdığımız umut verici bir mRNA aşımız var.''

FAZ-3 ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Toussaint GlaxoSmithKline ile ortaklaşa geliştirdiği ayrı bir corona virüs aşısının çalışmalarının Faz 3 aşamasında çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Sağlık alanında faaliyet gösteren şirketler Sanofi ve GSK geçtiğimiz mayıs ayında, protein bazlı adjuvanlı rekombinant Covid-19 aşı adaylarının güvenliğini, etkinliğini ve immünojenitesini (bağışıklık yanıtı oluşturma yeteneği) değerlendirecek global Faz 3 klinik çalışmalarını başlattıklarını duyurmuşlardı. 

Sanofi ve GSK'dan yapılan açıklamaya göre, Randomize, çift kör çalışma yöntemi ile, plasebo kontrollü şekilde yürütülecek Faz 3 çalışması, ABD, Asya, Afrika ve Latin Amerika dahil olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden 18 yaş ve üstü 35 binden fazla gönüllünün katılımı ile gerçekleştiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...