Tgrt Haber
04 Eylül 2014 18:24

Yeni Zelanda Finlandiya'yı 2 farkla geçti

İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası C Grubu maçında Yeni Zelanda, Finlandiya'yı 67-65 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Türkiye de gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.

Yeni Zelanda Finlandiya'yı 2 farkla geçti
FIBA 2014 Dünya Şampiyonası, Yeni Zelanda, Finlandiya, Türkiye,

Bilbao'da bulunan Bizkaia Arena'da oynanan ve Türkiye'yi de ilgilendiren mücadeleden galip ayrılan taraf 67-65 skorla Yeni Zelanda oldu.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Yeni Zelanda, dış atışa bağlı bir oyun anlayışına sahip Finlandiya'yı dışardan iyi savununca Finler sayı bulmakta zorlandı. İçerden iyi işleyen 'Hakacı'lar çeyreği 18-12 önde geçti.

İkinci yarı Finlandiya biraz daha açıldı ancak sayı bulmakta zorlanmayan Yeni Zelanda 20. dakikayı 44-32 üstünlükle geçti.

Maçın ikinci yarısına bambaşka bir oyunla dönen Finlandiya, iyi savunma yaparak geri dönüşün sinyalerini verdi. İkinci çeyrekte 26 rakibine 26 sayı veren Fin takımı, üçüncü pariyotta yalnızca 13 sayı yedi. Aynı zamanda sayı bulmakta da zorlanan Finlandiya son çeyreğe 57-45 geride girdi.

Heyecan fırtınası şeklinde geçen son periyot Finlandiya'nın geri dönüşüne sahne oldu. Farkı 3 sayıya kadar indiren Finlandiya'ya Webster ve Penney'le skoru tutmaya çalışsa da başarılı olamadı. Son dakikaya 66-65 skorla girilen karşılaşmada kazanan taraf 67-65'lik skorla Yeni Zelanda oldu.

Gruptaki 2. galibiyetini alan Yeni Zelanda,  2. Tur yolunda önemli bir avantaj yakalarken, Türkiye'nin de 2.'lik yolunu açmış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...