Tgrt Haber
22 Haziran 2021 11:26

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın depremi: İpler kopma noktasında

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş’ta yönetim ile teknik direktör Sergen Yalçın arasında anlaşma sağlanamadı. Son görüşmelerde ipler kopma noktasına geldi. Bugün yapılacak görüşmelerin ardından durum netlik kazanacak.

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın depremi: İpler kopma noktasında
beşiktaş,,sergen yalçın,

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş’ta yönetim ile teknik direktör Sergen Yalçın arasında anlaşma sağlanamadı. 

SERGEN YALÇIN’DAN BEŞİKTAŞ KARARI

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın ile yönetim yeni sezon için yaptıkları görüşmelerde anlaşamadı. Son görüşmeden sonra Sergen Yalçın gemileri yakarak görece devam etmeyeceğini ifade etti. Siyah Beyazlı taraftarlar, takıma çifte kupa kazandıran Yalçın ile yeni sözleşme imzalanmasını beklerken yaşanan son gelişmeye karşı sosyal medyadan tepki gösterdi. Yönetime istifa çağrısında bulunan taraftarlar Sergen Yalçın’ın takımda kalmasını istiyor.

İPLERİN KOPTUĞU NOKTA

Asbaşkan Emre Kocadağ, sezonun bitmesiyle yeni sözleşme için Teknik Direktör Sergen Yalçın'la bir görüşme yaptı. Yalçın’ın tatilin ardından görüşelim cevabıyla yönetim yeni sözleşme için beklemeye geçti. Sonraki görüşmelerde yönetim teklifini iletti ve Sergen Yalçın ise istediği fiyatı yönetime iletti.

Taraflar arasında pazarlıklar sonucu arta yolun bulunmasına adına aradaki ücret farkı kapandı.

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın’ın ilk talebi olan 30 milyon TL ve 1 yıllık kontrata karşın yıllık 12 milyon TL garanti ücret önerdi, şampiyonluk primi olarak da 8 milyon TL önerdi. Yönetim teklifini daha sonra 20 milyon TL’ye çıkardı. Aradaki uçurumun kapandığı dönemde masaya oturulması beklenirken 19 Haziran’da ipler koptu. Başkan Ahmet Nur Çebi, Teknik Direktör Sergen Yalçın ile görüşerek teklifini iletti. Çebi’nin teklifine karşın hoca da talebini iletti ancak taraflar orta yolu bulamayınca görüşmelerden sonuç çıkmadı. İplerin gergin konuşmaların olduğu bu görüşmenin ardından koptuğu öğrenildi.

YÖNETİM TRANSFERDE TAM YETKİYE SICAK BAKMADI

Yönetimin kabul etmediği bir diğer nokta ise Sergen Yalçın'ın transfer konusunda 'tam yetki' istemesi oldu.

Sergen Yalçın’ın geçtiğimiz sezon başında transfer etmek isteği isimlerden Welinton ve N'Sakala alınırken  Nazım Sangare ve diğer transfer talepleri ise yönetim tarafından kabul görmemişti. Yalçın’ın transfer konusunda yeni sezonda tam yetki isteğine yönetim karşı çıktı.

SERGEN BEŞİKTAŞ'I İSTEMİYOR

Transfer konusunda yapılan görüşmelerde yetkinin yönetimde olması şartıyla Yalçın’ın istediği isimlerle görüşülmesi kararlaştırıldı. Yaşananların ardından konu Yalçın'a iletilirken, taraflar 21 Haziran'daki görüşmeyi bekledi. Dünkü görüşmelerden sonra Sergen Hoca’ya 25 milyon TL teklif edildi. Ancak Sergen Yalçın sorunun para olmadığını ifade ederek yeni kontratı kabul etmedi. Görüşmeler burada tıkanırken gece geç saatlerde Sergen Yalçın, yeni sözleşmeyi imzalamayacağını ve çalışmayacağını ifade etti. Son durum bugün yapılacak olan görüşmelerle netlik kazanacak. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın döneminin bittiği konuşulurken, yönetimin 5 Temmuz’daki ilk antrenman öncesinde teknik direktör sorununu çözmek istiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...