Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 10:44

EURO 2020 final tarihi: İtalya İngiltere maçı ne zaman yapılacak?

EURO 2020 yarı final maçlarının sona ermesiyle finalin isimleri belli oldu. EURO 2020 final karşılaşmasında İtalya ve İngiltere karşılaşacak. Peki, İtalya İngiltere finali ne zaman? İtalya İngiltere final maçını kim yönetecek?

EURO 2020 final tarihi: İtalya İngiltere maçı ne zaman yapılacak?
euro 2020,,euro 2020 finali,,İtalya İngiltere,

EURO 2020’de sona yaklaşıldı. Heyecanla beklenen EURO 2020 finali için futbolseverler, final maçı ile ilgili detayları araştırıyor. İtalya yarı finalde İspanya ile karşılaştı. Karşılaşma 1 – 1’lik beraberlikle sonuçlanırken uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmadı. Penaltılara giden karşılaşma İtalya’nın 4 – 2’lik üstünlüğü ile sona erdi.

İngiltere ise Danimarka ile karşılaştığı yarı final maçında; 90 dakika 1 – 1’lik skorla tamamlandı. Uzatmalara giden maçta İngiltere, 104. Dakikada H. Kane’nin bulduğu golle öne geçti. Uzatmaların sonuna kadar gol sesi çıkmayan karşılaşmayı İngiltere, Danimarka’yı 2 – 1 yenerek finale ismini yazdırdı.

İngiliz Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası finali oynayan 13. ülke konumuna yükselerek tarihe geçti. Yarı final karşılaşmasında galibiyet golünü atan Harry Kane ise İngiltere futbol tarihine geçti. 

İTALYA İNGİLTERE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

EURO 2020 final karşılaşması, İtalya ve İngiltere arasında oynanacak. Söz konusu karşılaşma, 11 Temmuz 2021 Pazar günü yapılacak. İngiltere' nin Wembley Stadı'nda oynanacak final müsabakası, TRT 1 ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. Henüz iki takımında ilk 11 kadrosu açıklanmadı. Final maçına 1 gün kala veya fibnal maçı günü ilk 11’in açıklanacağı tahmin ediliyor.

İTALYA İNGİLTERE MAÇI HAKEMİ KİM?

Final maçının hakemi için UEFA, politik bir karar verdi. Söz konusu final için temsilcimiz Cüneyt Çakır, en güçlü aday konumundaydı. Ancak UEFA, lobilerin de etkisiyle son turnuvası olan Hollandalı Björn Kuipers'e görev verdi. Gururumuz Cüneyt Çakır ve ekibi ise atamalar sonrası Türkiye'ye dönüş kararı aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...