Tgrt Haber
20 Haziran 2016 07:03

NBA'de şampiyon belli oldu

NBA Finali'nin son maçında Golden State Warriors'ı 93-89 yenen Cleveland Cavaliers, 3-1 geri düştükten sonra şampiyon olan ilk takım oldu. Cleveland böylece tarihinin ilk şampiyonluğunu da elde etmiş oldu. Finale damgasını vuran isim ise LeBron James oldu.

NBA'de şampiyon belli oldu
nba, nba şampiyon, cleveland cavaliers, golden state, lebron james, stephen curry

NBA Final serisinde heyecan 7. Maça taşınmıştı. İnanılmaz çekişenin ardından 2015-2016 sezonu NBA şampiyonu belli oldu. Şampiyon serinin 7. Maçında dün gece Golden State Warriors ‘u 93-89 yenen Clevelan Cavalie oldu.
Heyecan dolu bir sezonun ardından adına yakışır bir NBA Final serisi izledik. LeBron James, Stephan Currry gibi yıldız isimlerin kıyası çekişmesinde kazana LeBron James ile Clevelan Cavaliers oldu. Seride 3-1 geriye düşmesine rağmen Clevelan Cavaliers önce seriyi 3-3 ‘e getirdi ve ardından serinin 7. Maçını da kazanarak NBA şampiyonluğunu ilan etti.
Dün gece oynanan serinin 7. Maçı yani son maçta Lebron James 27  sayıyla maça damgasını vururken, 11 asist – 11 ribaund ile oynayarak triple double yaptı. Kyrie Irving ise 26 sayıyla oynadı. Cleveland ’da çift haneli skor üreten başka oyuncu olmadı. Golden State Warriors ’ta ise Draymond Green 32 sayıyla oynadı. Gecenin performansı düşük oyuncularından Stephen Curry 17, Klay Thompson 14 sayıyla oynadı.
NBA tarihinde 3-1 geriden gelip seriyi 4-3 kazanan hiç bir şampiyon çıkmamıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...