Tgrt Haber
24 Kasım 2021 06:23

Şampiyon Toprak’ın hedefi Moto GP

Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, “Seneyede DünyaSuperbike Şampiyonası’nda yarışacağım. 2022iyi geçerse 2023’te Moto GP’ye geçmek istiyorum” dedi.

Şampiyon Toprak’ın hedefi Moto GP
toprak razgatlıoğlu,,superbike,,moto gp,,kenan sofuoğlu,

Endonezya'da düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve tarih yazan Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu duygularını anlattı. En duygusal bölümü babasıyla ilgili bölümdü. Millî gururumuz “Şampiyon olursak babama armağan etmek istiyordum. Benimle senelerdir çok uğraştı. Benden çok o inandı şampiyonluğuma. Kendisi bunu yaşayamadı, göremedi” diye konuştu.

SEÇMELERLE BAŞLADI

Razgatlıoğlu, bu serüvenin 2012 seçmeleriyle başladığını ve Kenan Sofuoğlu’nun elinden tutup yol göstermesiyle ilerlediğini belirterek “2015’te Kenan Ağabey ile yarışlara gitmeye başladık. Birbirimizi daha iyi tanıdık. Onun benimle ilgili çizdiği yol, bu noktaya gelmemi sağladı. Emeklerinin karşılığını veriyorum ona. Seneye de Dünya Superbike’ta yarışacağım. 2022 başarılı geçerse 2023’te Moto GP’ye geçmek istiyorum” dedi.

ON YIL DAHA ZİRVEDE OLACAK

Dünya Superbike şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, bir diğer şampiyon Kenan Sofuoğlu ile yurda döndü. Sofuoğlu, genç şampiyona güvenini "10 yıl daha zirvede kalacağına inanıyorum" diyerek dile getirdi.

Millî Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu “Ben Toprak’ı Türkiye’nin eksiği Supurbike şampiyonluğu için yetiştireceğimi söyledim.2018’de start aldı ve şimdi şampiyon. Toprak bir 10 yıl daha ülkemizi motor sporlarında zirvede tutabilir. Evet bugün Toprak burada ama kimse Can'ı, Deniz'i, Bahattin'i ve Rodi'yi unutmasın” dedi. Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı’nın onayladığı takdirde Türkiye’nin 2022 Superbike sezon takvimine gireceğini de vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...