Tgrt Haber
03 Eylül 2022 16:36 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 20:39

Son dakika! TFF'nin ardından Galatasaray Adası'na silahlı saldırı

Son dakika haberi: Geçtiğimiz gün TFF'nin Riva'daki silahlı saldırının ardından, bu defa Galatasaray'a ait ada hedef oldu. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirilerek saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
Son dakika! TFF'nin ardından Galatasaray Adası'na silahlı saldırı
TFF,Galatasaray

Süper Lig kulüplerinden Galatasaray'a ait olan Galatasaray Adası'na kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahla ateş açıldığı bildirildi. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı belirtildi. Sadece bir camda hasar meydana geldiği aktarılırken, olayla ilgili inceleme başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıklayan Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2 Eylül 2022 tarihinde, Galatasaray Adası’nın hizmete kapalı olduğu gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş edilmesi sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmamakla birlikte, havuz kenarındaki cam korkulukta maddi hasar meydana gelmiştir.

3 Eylül 2022 Cumartesi sabahı Galatasaray Adası’na gelen personelimizin hasarı fark etmesi neticesinde kulübümüz ivedilikle konu ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştur.

Galatasaray Spor Kulübü olarak bu olayın faillerinin bulunması noktasında güvenlik birimlerimize güvenmekle birlikte, sonuna kadar konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bu vesileyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki Tesisleri’ne yapılan saldırıyı tekrar şiddetle kınıyor ve bu tür olayların artık son bulmasını diliyoruz. Asli görevi kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan basının, bu tip hassas konularda yayıncılık ilkelerine uymasını ve provokasyona yol açacak haberlerden kaçınmasını önemle tavsiye ediyoruz."

Son dakika! TFF'nin ardından Galatasaray Adası'na silahlı saldırı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"TÜRK SPORUYLA SORUNLARI VAR"

GS TV'ye konuşan Dursun Özbek, Türk spor ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Bundan önce de TFF'ye yapılan bir saldırı var. Peşinden de Galatasaray Adası'na yapılan saldırı. Özellikle Türk spor basınında yapılan bazı özensiz haberlerin işleri nerelere getireceği konusuna dikkati çekmek istiyorum. Haberleri yaparken dikkatli olalım, azmettirici olmaktan uzakta duralım." ifadelerini kullandı.

"Dün TFF, bugün Galatasaray Adası. Kişilerin Türk sporuyla sorunu var. Bunu böyle çözmeye çalışıyorlarsa, muvaffak olabileceklerini sanmıyorum." diyen Özbek, "Basında çıkan haberlerin çok özenli olması lazım. Basında çıkan haberlerin sonucunda bu saldırı oldu. Bu peşi sıra yapılan hareketlerin iyi irdelenmesi ve dikkatli olunması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Herkesin daha dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Özbek, "Emniyet görevlileri geldi, gerekli incelemeleri yaptı. Sonucunu bekliyoruz. Bu hadise inşallah son olur. Söylediğimize, yazdığımıza dikkat edelim. Burası bizim vatanımız. Türk sporu bizim, hepimizin koruması gerekir." diyerek sözlerini tamamladı.

Son dakika! TFF'nin ardından Galatasaray Adası'na silahlı saldırı

"YORGUN MERMİ"

Beşiktaş Kaymakamlığı konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "03.09.2022 Cumartesi günü saat 09.30 sıralarında İlçemiz Kuruçeşme Mahallesi Muallim Naci Caddesi Galatasaray Adasının cam korkuluklarına isabet olduğu isabet olduğu ihbarının bildirilmesi üzerine emniyet müdürlüğümüzce gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Yapılan araştırmalar ve tanık beyanları doğrultusunda; Yorgun mermi olduğu düşünülen mermi ile camın dış kısmına gelen isabet sonucu camda deforme olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili emniyet müdürlüğümüzce gerekli adli ve idari tahkikata başlanmış olup, çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir. Söz konusu olayı şiddetle kınıyor, Galatasaray camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TFF'NİN BİNASINA ATEŞ AÇILMIŞTI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki binasına silahlı saldırı düzenlendi. Binaya 5 kurşun isabet etti. Saldırı esnasında, toplantı halinde olan yönetim kurulu üyeleri ölümden döndü.

KURŞUN ALTINTOP’UN KAFASININ ÜSTÜNDEN GEÇTİ

Kurşunların hedefi, toplantının yapılacağı ve başkanlık katının olduğu bölümdü. Yönetim kurulu odasına ve 2 boş odaya isabet eden kurşunlardan biri Yönetim Kurulu Üyesi de olan eski milli futbolcu Hamit Altıntop’un kafasının üzerinden geçti.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, "Başta başkanımız, yönetim kurulu ve TFF’nin kıymetli çalışanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. En büyük tesellimizi bu menfur saldırı sonucu kimsenin zarar görmemesi. Rabbim bütün kötülüklerden muhafaza etsin. Konu ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımızın dahiliyle, İçişleri Bakanımız ve Emniyet Güçleri inceleniyor ve iki saldırgan da dün akşam yakalandılar. Onların sorguları devam ediyor. Az önce İçişleri Bakanımızla konuştum. Hem silahlarının alındığını hem de sorgularının devam ettiğini iletti. İki saldırgana ilaveten onlarla ilişkisi tespit edilen iki kişinin daha sorgulanmaya alındığını söyledi. Konu tüm detayları incelenerek en kısa zamanda açıklığa kovuşturulacak. İnşallah bir daha böyle menfur konuların yaşanmaması adına tüm çalışma el birliği ile ortaya konulacak. Rabbim hepimize yar ve yardımcısı olsun" dedi.

BÜYÜKEKŞİ'DEN SALDIRIYA KINAMA

Geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Dünden itibaren başta Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız, bakanlarımızı, telefonla arayanlar, buraya gelenler, şimdi de Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu buraya gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Menfur saldırıyı kınıyoruz. TFF bundan sonraki çalışmalarına hız kesmeden kararlılıkla, doğru bildiğimiz her şeyi yaparak yönetim kurulumuzla birlikte devam edeceğiz. Türk futbol kamuoyunun bu hain saldırıyı da dikkate alarak özellikle holiganizmden uzaklaşıp, fair-play içerisinde davranmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

FIFA VE UEFA DA SALDIRIYI KINADI

FIFA ve UEFA, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

FIFA ve UEFA'dan yapılan ortak açıklamada, "Perşembe günü, TFF'nin İstanbul'daki genel merkezinde TFF mülküne ve insanların canına kastedilen korkunç bir silahlı şiddet eylemi gerçekleşti. Bu eylemlerin yaralanmalara neden olmaması bizi rahatlatsa da hala insan canına ve güvenliğine saygı duymadan bu tür suçları işleyebilen insanlar olduğu için üzgünüz. FIFA ve UEFA, ortak bir şekilde bu şiddet eylemini kınıyor ve bu zor zamanda TFF ve personeline tam desteğini sunuyor. Şiddet, hiçbir şekilde müsamaha gösterilemeyecek bir hastalıktır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...