Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 16:40 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 16:43

Samsung kullanıcıları artık kendi telefonlarını tamir edebilecek: Program resmen başladı!

Teknoloji devi Samsung, yeni başlattığı program ile kullanıcıların daha düşül bütçeyle telefonlarını onarmasına imkan sunacak. Koreli üretici, kendi kendine onarım programı için start verdi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Phonearena
Samsung kullanıcıları artık kendi telefonlarını tamir edebilecek: Program resmen başladı!
samsung,teknoloji

Akıllı telefonlar arıza yaptığı zamanlar servise götürmek zorunda kalırız. Bu durum bizi telefonumuzdan bir süre uzak tutarken, aynı zamanda maddi olarak da zarar vermekte. Özellikle son yıllarda artan parça fiyatları nedeniyle, bir telefonun ekranı ya da pilini çok yüksek rakamlardan değiştirebiliyoruz.

Neyse ki Samsung'un bu konuyla ilgili de önemli bir hamlesi var. Güney Koreli teknoloji devi, kısa süre önce çok ses getirecek bir projeye imza attı. Halihazırda Google Pixel modellerinde kullanılan kendi kendine onarım hizmeti, artık Samsung için de resmenbaşladı.

SAMSUNG, KENDİ KENDİNE ONARIM HİZMETİNE BAŞLADI

Samsung, pahalı telefon tamiri ve zaman kaybını en aza indirecek bir yeniliğe imza attı. Kullanıcılar, yeni başlayan programla artık kendi telefonlarını tamir edebilme imkanına sahip olacak. Peki bu tam olarak nasıl gerçekleşecek?

Onarım şirketi iFixit ile ortaklık kuran Samsung, kullanıcılar için kendi kendine telefonlarını tamir edeceği bir program başlattı. Başlangıçta belirli modeli kapsayan hizmette, kullanıcılar kendi telefonlarını tamir edebilecek. Şu anda bu; Galaxy S20, S21serisi ve Tab S7+ tableti kapsıyor. Ancak ilerleyen dönemde Samsung, diğer modelleri için de desteği artıracağınınsözünü verdi.

Samsung kullanıcıları artık kendi telefonlarını tamir edebilecek: Program resmen başladı!

Şu anda ABD'de başlayan kendi kendi onarım hizmeti kapsamında kullanıcılar, sipariş edeceği parçalar ile kendi telefonlarını onarabilecek. Tabii ki bu, telefonun tüm bölümlerini kapsamayacak. Kullanıcı, pil, arka cam, ekran, şarj soketi gibi önemli parçaları servisten talep edebilecek.

Ayrıca parçaları değişmek için elinizde herhangi bir ekipman olma zorunluluğu yok. Samsung, parçanın yanında aynı zamanda tamir işlemlerini yapabileceğiniz kullanım klavuzu ve diğer ekipman setini de gönderecek. Bu sayede onarım sürecini kısalttığınız gibi, aynı zamanda maliyetten de tasarruf etmiş olacaksınız.

Kendi kendine onarım programı şu anda ABD'de hizmete girdi.  iFix'in Samsung için açtığı bir internet sayfası bölümünde, cihaz için gerekli parçayı sipariş edebilir ve yanında gönderilen ekipmanlar ile kolayca parça değişimi yapabilirsiniz. Şimdilik bu program ABD'deki kullanıcıları kapsarken, Türkiye'deki müşteriler için de aynı programın hayata geçirilip geçirilmeyeceği ise epey merak konusu. 

Kaynak: Phonearena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...