Tgrt Haber
05 Ocak 2022 13:27 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:00

TOGG'a rakip olacak: Teknoloji devi Sony, elektrikli SUV modelini tanıttı

Akıllı telefonları, kameraları ve pek çok elektronik cihazları ile tanınan Sony, elektrikli araç (EV) piyasasına adım atıyor. Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği CES 2022’de (Tüketici Elektroniği Fuarı) sahne alan Sony, yeni EV prototipi Vision S 02’yi tanıttı.

TOGG'a rakip olacak: Teknoloji devi Sony, elektrikli SUV modelini tanıttı
teknoloji,,sony,,sony sedan,,sony suv,,sony otomobil,,elektrikli araç,

Japonya merkezli şirket, elektrikli araç geliştireceğini ilk kez duyurmuyor. 2 yıl önce aynı etkinlikte Sony, sedan tipiVision S modelini tanıtmıştı. Ancak şirket, Vision S'ye benzer özellikler taşıyan Vision-S 02 SUV modelini duyurdu.

Sony, sedan modelinin elektrikli özelliğini ve bulut platformlarını alarak, yedi kişilik geniş bir iç mekana sahip SUV modeline uyarladı. Bu elektrikli SUV, sürücü yardım sistemi için CMOS görüntü ve LiDAR sensörleri dahil olmak üzere onlarca sensöre sahip. Ayrıca Sony, SUV modeli için kablosuz güncellemeler ve uzaktan çalışmayı etkinleştirmek üzere 5G bağlantısını geliştiriyor. 

SONY, APPLE VE XIAOMI'YE RAKİP

Sony’nin yanı sıra Apple ve Xiaomi gibi teknoloji devlerinin de elektrikli araç piyasasına yönelik hamle yaptığı biliniyor. Ancak Sony, elektrikli araç geliştirmek için "Sony Mobility Inc." adında bir şirket kuracağını bile duyurdu.  

TOGG'a rakip olacak: Teknoloji devi Sony, elektrikli SUV modelini tanıttı

Bununla birlikte, Sony'nin elektrikli sedanını Aralık 2020'den beri Avrupa'da halka açık yollarda test ettiğini ve ayrıca aracın görüntüleme ve algılama teknolojisinin güvenlik ve kullanıcı deneyimine ilişkin doğrulama testlerine başladığını belirtelim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...