Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 14:30 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 14:34

Twitter, Türkiye için yeni özelliğini kullanıma sundu

Sosyal medya platformu Twitter, bir süredir üzerine çalıştığı ve Avrupa'da piyasaya sürdüğü yeni özelliği Türkiye'de devreye aldı. Artık uygulamayı Türkçe dilde kullananlar da bu özellikten yararlanabilecek.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Twitter, Türkiye için yeni özelliğini kullanıma sundu
twitter,teknoloji

Haberleşme uygulaması Twitter, geçtiğimiz haftalarda Elon Musk’ın satın alımdan vazgeçmesiyle epey gündeme geldi. Şirket, mevcut yönetimde kalmaya devam ederken beraberinde uygulamayı da geliştirmeyi unutmuyor.

Twitter, zararlı olabilecek paylaşımlardan önce kullanıcıyı uyardığı Reply Prompts (Cevap İstemleri) özelliğini Türkiye'de devreye alıyor. Bundan önce Brezilya ve ABD'de denenen özellik; hakaret, kaba dil veya nefret söylemi içeren paylaşımların azalmasını sağladı.

TÜRK KULLANICILAR İÇİN YENİ DÖNEM

Twitter, Türkçe cevap İstemleri özelliğinin başarılı geçen deneme sürecinden sonra, bu özelliğin 2 Ağustos'tan itibaren iOS, Android ve Web için globalde Twitter'ı Türkçe dilinde kullanan kullanıcıların tümüne sunacağını açıklamıştı.

Söz konusu özelliği 2022'nin başından bu yana dünyanın çeşitli bölgelerinde test eden Twitter, Reply Prompts yani Cevap İstemleri özelliğiyle, bir Tweet'e cevap olarak zararlı olabilecek bir dil (hakaret, kaba dil veya nefret dolu sözler) algıladığımızda görünüyor. Bu özellik, insanlara yazdıklarını yeniden düşünme ve potansiyel olarak cevabı silme veya değiştirme şansı veriyor.

Twitter, Türkiye için yeni özelliğini kullanıma sundu

Twitter'dan yapılan açıklamada, Cevap İstemleri özelliğinin geçen yıl ABD'de ve Brezilya'da denendiği belirtildi. Şirketin verilerine göre ABD'de bu uyarıyı alan kullanıcıların yüzde 30'u paylaşımını yeniden düzenlerken veya silerken, Brezilya'da bu oran yüzde 47'ye kadar çıktı.

Twitter, "Bu özelliği Türkçe olarak test ettikten sonra, tüm dünyada Türkçe dil ayarlarına sahip olan herkese sunmaya hazırız. Bu başarıyı dünyanın her yerindeki insanların Twitter'daki deneyimlerine yansıtmak amacıyla bu özelliği farklı pazarlarda ve dillerde de test etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...