Tgrt Haber
20 Ocak 2022 22:54

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı: İzlanda kışı geliyor

Yarın sabah sağanak yağışın etkili olacağı İstanbul için AKOM'dan uyarı geldi. Akşam saatlerinden itibaren İzlanda alçak basın sisteminin etkisi altına girmesi beklenen kentin tamamında kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Don ve buzlanmaya karşı da vatandaşların dikkatli olması uyarısı yapıldı.

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı: İzlanda kışı geliyor
istanbul,,kar,,akom,

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan kar yağışının İstanbul'daki etkisi ise kısa süreli olmuştu. Ancak son yapılan tahminlere göre yarından itibaren İstanbul'da yoğun kar yağışı görülmesi bekleniyor.

CUMA AKŞAMINA DİKKAT!

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verillerine göre İstanbullular cuma sabahına yağmurla uyanacak. Akşam saatlerinde ise , İzlanda alçak basın sisteminin etkisiyle özellikle Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile’de karla karışık yağmur, gece yarısı da şehrim tüm bölgelerinde kuvvetli kar yağışı görülecek. Cumartesi ve pazar günü de sürmesi beklenen kar yağışının, gelecek haftanın ortalarına kadar etkisini devam ettireceği ön görülüyor.

KAR DİZ SEVİYESİNE ÇIKACAK

İstanbul genelinde vatandaşlara karşı don ve buzlanma olaylarının yaşanabileceği belirtilirken, yağışın hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor. İstanbul’da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5’in altında kalan ilçelerden yüzeyi örtecek şekilde; boğaz çevresi TEM otoyolu arasında kalan kesimler ile TEM’in Kuzeyinde ve yüksek noktalarda yer yer diz seviyesinde bir kar birikmesi yaşanabileceği belirtiliyor.

AKOM'dan yapılan açıklamada ise gereken önlemlerin alındığı, İstanbulluların soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olması gerektiği uyarısı yapıldı.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine bakıldığında; cuma, cumartesi, pazar, pazartesi ve salı gününe kadar yoğun kar yağışının etkili olacak.

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı: İzlanda kışı geliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...