Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 17:34

'Aşı haram' diyen imam açığa alındı

Denizli'de cemaat ve mahalleliye aşının haram olduğunu söyleyip aşı olmamaları yönünde vaaz verdiği öne sürülen imam açığa alındı.

'Aşı haram' diyen imam açığa alındı
aşı,imam

Koronavirüsle mücadelede en önemli silah olan aşı aleyhi söylemler cezasız kalmıyor.

AŞI KARŞITI İMAMA YAPTIRIM

Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Taşçılar Mahallesi'nde görev yapan Ö.T. isimli cami imamının, cemaate ve mahalleliye aşının haram olduğuna yönelik vaaz verdiği öne sürüldü. Vatandaşlara aşı olmamaları gerektiği çağrısını yapıp koronavirüse inanmadığını dile getiren imam hakkında soruşturma başlatıldı. Kaymakamlık,  hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar imamı açığa aldı.

"AŞI YAPTIRMAK DİNİ GÖREV"

Söz konusu soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, kendi ailesindeki tüm üyelerin 3 doz aşı olduğunu söyledi. Aşı yaptırmanın hem dini hem de vatandaşlık görevi olduğunun altını çizen Mehmet Aşık, "Aşılama çalışmalarının başladığı günden beri vaaz ve hutbelerin sonunda vatandaşları aşı konusunda bilgilendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı ve Bilim Kurulu'nun başlattığı aşı kampanyasına bütün din görevlilerinin destek verdiğini bildiren Aşık, gerekli teşviki yaptıklarını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...