Tgrt Haber
20 Kasım 2021 23:26

Bakan Dönmez müjdeyi verdi: Karadeniz'deki gaz kuyusunda rekor seviye

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de doğal gaz çalışmalarına ilişkin sevindiren gelişmeyi paylaştı. Türkali-2 kuyusunun testlerinin rekor seviyeye ulaştığını belirten Bakan Dönmez, "2023 hedefimiz açık ve net. Adım adım ilerliyoruz" dedi.

Bakan Dönmez müjdeyi verdi: Karadeniz'deki gaz kuyusunda rekor seviye
fatih dönmez,doğal gaz,rekor

Enerjide dışa bağlımlılığı sonlandırmak için Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de kendi sismik araştırma gemileriyle keşfe çıkan Türkiye, beklenen sinyale Karadeniz'de ulaşmış ve doğal gaz rezervlerine ulaşmıştı. Bu keşiften sonra doğal gaz çıkarma çalışmaları hızla başlatılırken, yaşanan yeni bir gelişme yüzleri güldürdü.

Zonguldak'ta bulunan ve Kuzey Sakarya Gaz Sahası içerisinde yer alan Türkali-2 kuyusu testlerinden heyecanlandıran haber geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ftaih Dönmez, testlerin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Bakan Dönmez,  Karadeniz'de bulunan Türkali-2 kuyusu Rezervuar-1 testinin, günlük 650 bin metreküpe yükselen akışla devam ettiğini bildirdi.

"KARADENİZ GAZINDA 2023 HEDEFİMİZ AÇIK VE NET"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 28 Temmuz'da Türkali-2 kuyusu Rezervuar-2 ve Rezervuar-3 testlerinin başarıyla tamamlandığını belirtti. Karadeniz'deki gaz faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

"28 Temmuz 2021 Türkali-2 kuyusu Rezervuar-2 ve Rezervuar-3 testi başarıyla tamamlandı. 20 Kasım 2021 Türkali-2 kuyusu Rezervuar-1 testi, günlük 650 bin metreküpe yükselen akışla devam ediyor. Karadeniz gazında 2023 hedefimiz açık ve net. Adım adım ilerliyoruz."

ERDOĞAN MÜJDENİN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

3 Kasım'da AK Parti'nin iktidara gelişinin 19. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda enerji olayında Türkiye birçok sıkıntıyı aşmış vaziyette. Hele hele Karadeniz'de doğal gaz olayıyla ilgili attığımız adımı neticelendirdiğimiz anda, buralardan doğal gazı çıkarmaya başladığımız anda inşallah müjdeyi vereceğim. Ama biraz sabır. Oradan o doğal gazı çıkardığımız anda sadece inşallah devletin kasasına girmeyecek aynı zamanda vatandaşımın da kasasına girecek" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...