Tgrt Haber
29 Ağustos 2021 15:45

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciden hocasına taciz ve tehdit skandalı

Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmak isteyen bir öğrencinin Sosyoloji Bölüm Başkanı Yardımcısı Doçent Doktor Ceren Özselçuk'a taciz ve tehdit içerikli mesajlar attığı iddia edildi. Özselçuk, koruma kararı aldırdığı öğrencisi Ahmet Kaplan'a dava açtı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciden hocasına taciz ve tehdit skandalı
boğaziçi üniversitesi,sosyoloji,akademisyen,taciz,tehdit,ceren özselçuk

Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmak isteyen ve bu sebeple Sosyoloji Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Ceren Özselçuk ile iletişime geçen Ahmet Kaplan isimli öğrenci, bir süre sonra akademisyene taciz ve tehdit içerikli mesajlar atmaya başladı. Öğrencisinin tacizinden kurtulmak için direnen hocası ise güvenliği tehlikeye girince Kaplan hakkında koruma kararı aldırdı ve daha açtı.

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, 29 yaşındaki Ahmet Kaplan isimli öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmak istemesi sebebiyle geçtiğimiz aylarda Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde bölüm başkanı olan Yardımcı Doçent Doktor Ceren Özselçuk ile iletişime geçti. Yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenci, bir süre sonra, iletişime geçtiği Sosyoloji Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Ceren Özselçuk'a taciz içerikli mesajlar attı. Öğrencisinin tacizinden kurtulamayan Doktor Özselçuk, koruma kararı aldırdığı öğrencisine dava da açtı.

"BENİ BIRAKIRSAN SENİ ÖLDÜRÜRÜM"

Taciz mesajlarını sıklaştıran Kaplan, bu mesajların yanı sıra telefonla arayarak, mailler göndererek genç kadının huzuru ve sükununu bozmaya devam etti. Maillerde " Askere gidersem seni affetmem, seni seviyorum, zaman geçiyor seni seviyorum, ..beni bırakırsan seni öldürürüm " vb. birçok tehdit ve cinsel taciz içerikli ifadeler yazıyordu.

AİLE MAHKEMESİNE BAŞVURDU

İstanbul Aile Mahkemesine başvuran Özselçuk, kendisine mailler atarak rahatsız ve tacizde bulunan Ahmet Kaplan'ın kendisine yaklaşmamasını iletişim araçları kullanarak rahatsız etmemesi için yetkili merciilere başvurdu. Aile Mahkemesinin doktorun talebini kabul etmesiyle Diyarbakır'da ikamet ettiği belirlenen Kaplan'ın Ceren Özselçuk'a belli bir mesafeden fazla yaklaşmaması, iletişim araçlarını kullanarak rahatsız etmemesine karar verdi.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Mahkeme tarafından verilen uzaklaştırma kararı sonrası Kaplan hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açıldı. Ahmet Kaplan'ın, 'Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma' ile 'Cinsel Taciz ve Tehdit' suçlarından 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...