Tgrt Haber
27 Şubat 2024 15:07 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 15:09

Dünyanın en iyi yemek şehirleri açıklandı! Gaziantep ilk 10'da

Dünyaca ünlü derecelendirme firması, dünyanın en iyi gastronomi şehirlerini seçti. Gaziantep 9'uncu sırada yer aldı.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
gaziantep,yemek,gastronomi

Seyahat ve gastronomi rehberi TasteAtlas dünyanın en iyi mutfaklarını seçti. UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep, 99 adet tescilli yemeğiyle 9'uncu sırada yer aldı. 

Listede Roma, Viyana, Tokyo gibi şehirler yer aldı. 

İşte O Liste

1.Roma

2.Bolonya

3.Napoli

4.Viyana

5.Tokyo

6.Osaka

7.Honk Kong

8.Torino

9.Gaziantep

10.Bandung


“GAZİANTEP'İN LİSTEDE OLMASI ÇOK NORMAL”

Gaziantep mutfağının ilk 10’da yer almasının gurur verici bir durum olduğunu söyleyen Ünlü Şef Doğa Çitçi, “Gaziantep mutfağı, Türkiye’de ilk olarak gastronomi alanında tescillenmiş bir şehir ve şuanda yine dünyaca ünlü derecelendirme firması tarafından yeme içme konusunda dünyadaki ilk 10 şehir arasında Gaziantep seçildi. Tabi ki Gaziantep mutfağı zengin bir mutfak olduğu için bu listede olması gayet normal. Gastronomi şehri olarak bu listeye ürün, yemek çeşitliliğinin fazla olmasının yanı sıra lezzet bakımından da girdi” dedi.

“HEDEFİMİZ BU LEZZETLERİ NESİLLERE AKTARMAK”

Gaziantep mutfağını ve yemek kültürünü anlatan Çitçi, asıl hedeflerinin Gaziantep yemeklerini gelecek nesillere nakledebilmek olduğunu belirtti. Çitçi, “Gaziantep mutfağının yaklaşık 12 bin yıllık bir geçmişi var. Gaziantep dünya üzerindeki ilk yerleşik hayata geçilen şehirlerden biri olduğu için 21 medeniyete ev sahipliği yaptı. Diğer yandan ipek yolunun üzerinde olması Gaziantep’te yemek kültürünün oluşmasına sebep olmuştur ve nesiller boyunca bu güne kadar aktarılan bir yemek kültürü var. Dünyada baktığımız zaman şehir ismi ile anılan mutfakların başında gelen ilk mutfak Gaziantep mutfağıdır. Bizim asıl yapmak istediğimiz geçmişten gelen Gaziantep yemeklerini gelecek nesillere nakledebilmek. Bunun için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...