Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 11:02

Alevlerin arasından kurtarıldı: Nesibe teyze kahramanlarıyla buluştu

Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan yangında annesiyle alevler arasında kalan ve “Tüfeğim yanımda olsa kendimi öldürecektim” diyen Nesibe Öndeş, kendilerini yangının ortasından kurtaran kahramanlar ile buluştu. Öndeş, “Sen benim artık oğlumsun” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Alevlerin arasından kurtarıldı: Nesibe teyze kahramanlarıyla buluştu
Adana,Yangın,Orman,İtfaiye

Türkiye’nin yangınlarla mücadelesinde 9’uncu günündeyiz. Alevlerle mücadelede ekipler ve vatandaşlarını ortaya koyuyor. Adana’nın Kozan ilçesinde yangınların ortasında kalan Nesibe Öndeş ve annesi Mesude Yüce’yi arama kurtarma ekipleri son anda kurtarmıştı.

Alevlerin içinde telefonla irtibat kurdukları karanlık ve duman içinde uzun süre arayan ekipler, Öndeş ve annesi Yüce’yi baygın halde buldular. Etraftaki ekiplerin yardımı ile birlikte alevlerin arasından çıkardılar.

“SEN BENİM ARTIK OĞLUMSUN, CAN BORCUM VAR”

Yangının ardından Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, YAKUT ekibi ile birlikte Nesibe Öndeş ve 90 yaşındaki annesi Mesude Yüce’yi alevlerin içinden kurtaran Şafak Urşavaş ile birlikte ziyaret ederek hayır duasını aldı. Nesibe Öndeş kendisini ve annesini alevlerden çıkaran YAKUT görevlisi Şafak Urşavaş ve Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’i karşında görünce duygu dolu anlar yaşandı. YAKUT görevlisine "Sen benim artık oğlumsun, can borcum var" diyen Nesibe Öndeş göz yaşlarını tutamadı.

Alevlerin arasından kurtarıldı: Nesibe teyze kahramanlarıyla buluştu

“O ANI ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN”

Nesibe Öndeş, “O kadar zor bir an yaşadım ki. Ogün sana dediklerim için çok özür dilerim. Bende biraz cesurmuşum ölmedim. Yeni bir televizyon almıştım onu kucağıma aldım. Taksiti duruyor. Tarlanın ortasında durdum. Devletimden Allah razı olsun. Bugün 14 tane koyun geldi. Bunlar artık benim evladım. Can borcum var. Yatarken dua ediyorum o alevlerin içinden bizi kurtardı. Ben senin anan oldum. O anı Allah kimseye yaşatmasın. Cehennem anı mahşer anı yaşandı” diye konuştu.

Alevlerin arasından kurtarıldı: Nesibe teyze kahramanlarıyla buluştu

“BİR KİŞİYİ KURTARAN BÜTÜN İNSANLIĞI KURTARMIŞ GİBİDİR”

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Nesibe teyzinin hayır duasını almaya geldiklerini belirterek, "YAKUT personelimiz arkadaşımız Şafak Ursavaş o gün bana bir teyzemizi ve kızını kurtardıkları mesajını attıklarında çok duygulandım. Bir kişiyi kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir. Biz buna inanıyoruz. Teyzemizin hayır duasını almaya geldik. Devletimiz tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanında. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Valimiz, belediyelerimiz, kaymakamlığımız, Kızılay, AFAD, bakanlığımız, tüm ekipler sahada. Tez zamanda bu sıkıntılar giderilecek. Allah bir daha bugünleri göstermesin” diye konuştu.

Alevlerin arasından kurtarıldı: Nesibe teyze kahramanlarıyla buluştu

TAM VAZGEÇECEĞİMİZ ANDA…

YAKUT ekibinin sorumlusu olan Şafak Urşavaş ise, "Teyzemle telefon halindeyiz ama sadece cami gözüküyor. 15 dakika aradık bulamadık. Yol üstünde alevler vardı. Tam vazgeçeceğimiz anda yangın her tarafımızı sarmıştı. Tam yolda gelirken önümüzü dumanlar kapladı ışık yanar sönerken gördük. Sakinleştim ve duman aralandı. Teyzem yarı baygın yatıyordu, Nesibe teyze de dumanlar içinden gözüktü. Şu an tüylerim diken diken oluyor" diyerek çok mutlu olduklarını ifade etti.

Alevlerin arasından kurtarıldı: Nesibe teyze kahramanlarıyla buluştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...