Tgrt Haber
12 Temmuz 2019 10:04

Ölmek üzere olan kirpiyi kurtarmak için kilometrelerce yol geldi

Kocaeli'de yaşayan bir vatandaş, arazisinde bulduğu kirpinin ölmek üzere olduğunu fark edince, minibüse atlayıp kilometrelerce yol kat ederek kirpiyi İstanbul’da bir veterinere teslim etti.

Ölmek üzere olan kirpiyi kurtarmak için kilometrelerce yol geldi
kirpi,,kadıköy,,kocaeli,,veteriner,

Kocaeli'de bulunan Çağırgan köyünde yaşayan vatandaş, arazisinde bulduğu kirpinin ölmek üzere olduğunu fark edince seferber oldu. Kirpiyle birlikte minibüse atlayıp kilometrelerce yol kat eden ve İstanbul’a kadar gelen vatandaş, yaşam savaşı veren talihsiz kirpiyi önceden tanıdığı veteriner hekime teslim etti.

GÜNDÜZ GÖRÜNCE HAREKETE GEÇTİ

Kocaeli'ne bağlı Çağırgan köyünde yaşayan Ömer Faruk Kırçın isimli vatandaş, gündüz vakti yerde hareketsiz şekilde gördüğü kirpiyi görünce hayvan için seferber oldu. Kirpilerin normal şartlarda gündüz saatlerinde dışarıda görülmediğini bildiği için bir terslik olduğunu fark eden vatandaş, hemen kirpiye çay tabağıyla su verdi.

ŞEHİRLERARASI YOLCULUK YAPTI

Sevimli kirpinin yiyecek yemesi için de büyük çaba sarf eden Kırçın, durumun ciddi olduğunu fark edince önceden tanıdığı Veteriner Hekim Nilay Tezsay ile temasa geçti. Kirpiyi güvenli bir sepete koyarak minibüse atlayan Kırçın, Tezsay’ın İstanbul Kadıköy’deki veteriner kliniğine geldi. Talihsiz kirpiyi kurtarmak için bir şehirden diğerine yolculuk etmekten çekinmeyen Ömer Faruk Kırçın, kirpiyi büyük bir özenle uzman ellere teslim etti. 

1 HAFTA GÖZETİM ALTINDA KALACAK

Sevimli kirpinin durumu hakkında Kırçın’dan bilgi alan Veteriner Hekim Nilay Tezsay, ciddi derecede susuzluk ve yüksek oranda enfeksiyon nedeniyle hayati tehlike yaşayan hayvana ilk etapta serum ve antibiyotik verdi. Hastalanan hayvanlar için kullanılan güçlü bir mamayı da kirpinin yiyebilmesi için önüne koyan Tezsay, enjeksiyonların devam edebilmesi ve güçlü şekilde beslenebilmesi için kirpinin en az 1 hafta süreyle gözetim altında kalması gerektiğini belirtti. Tedavisinin ilk anlarından itibaren yiyecek kokusuna reaksiyon göstermeye başlayan kirpinin sağlık durumu ilerleyen günlerde netlik kazanacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...