Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 16:47

Tatil için İstanbul’a gelen Rus öğrenci kayboldu

Tatil için Türkiye’ye gelen Rus öğrenci Makar Fedorovich Ragin’den 3 gündür haber alınamazken, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ragin'in annesi Türkiye’ye gelerek, güvenlik birimlerine ‘kayıp’ başvurusu yaptı.

Tatil için İstanbul’a gelen Rus öğrenci kayboldu
kayıp,,rus öğrenci,

Varşova’daki Polonya-Japon Bilgisayar Bilimleri Akademisi Enformatik Fakültesinde öğrenim gören Makar Fedorovich Ragin adlı bir öğrenci, ‘Türkiye’ye tatile gidiyorum’ diye ayrıldı. 16 Temmuz sabahı Vilnius’tan İstanbul’a gelen ve Türkiye’de müze ve ören gibi tarihi varlıklarda vakit geçiren Rus kökenli öğrenci, geçirdiği sürenin sonunda yaşadığı Litvanya’ya geri dönmeyince ailesi telaşa kapıldı.

GERİ DÖNÜŞ UÇAĞINA BİNMEDİ

Ragbinden’in, 29 Temmuz’da akşam yerel saatle 17.00’de İstanbul-Vilnius arası sefer yapan THY’ye ait tarifeli uçakla Litvanya’ya dönüş bileti aldığı ancak uçağa binmediği ortaya çıktı. Varşova’daki Polonya-Japon Bilgisayar Bilimleri Akademisi Enformatik Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Makar Fedorovich Ragin, Vilnius’a giden tarifeli uçağa binmeyince bu kez gencin ailesi telaşla Türkiye’ye geldi. Önceki gün İstanbul’a gelen Ragin’in annesi, oğlunun konaklamak için rezervasyon yaptırdığı Fatih’teki otelle iletişime geçti. Otel yetkilileri tarafından gencin annesine Makar Fedorovich Ragin’in eşyalarının otel odasında olduğu, belgelerinin ve bilgisayarının kilitli kasada saklandığı bilgisi verildi.

ADALAR’A GİTME FİKRİNİ AİLESİ İLE PAYLAŞTI

Gencin 28 Temmuz sabahı otelden çıkarak geceyi geçirmek için de otele bir daha dönmediği bilgisi aktarıldı. 28 Temmuz’da Adalar’a gitmek ve tarihi yerleri gezme fikrini ailesi ile paylaştığı öğrenilen Ragin’ın hayatından endişelenen annesi Anna Zhidkikh, önceki gün iz sürmek için geldiği İstanbul’da oğlunun bulunması için harekete geçti. Zhidkikh, İstanbul Emniyetine giderek polise oğlu için ‘kayıp’ başvurusunda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...