Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 17:42

Yılda bir kez pişirilen kelle çorbasını içmek için akın ediyorlar

Bursa'da Abdal Mehmet Hazretleri'ni yad etmek amacıyla asırlardır senede bir defa pişirilen çorbadan içmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Yılda bir kez pişirilen kelle çorbasını içmek için akın ediyorlar
çorba,,BURSA,

Bursa'da asırlardır sürdürülen gelenek bu yıl da devam etti. Anadolu'da yetişen büyük velilerden Abdal Mehmet Hazretleri'ni anmak için 500 senedir uygulanan gelenek kapsamında köfteli çorba dağıtıldı.

VATANDAŞLAR KUYRUK OLUŞTURDU

Abdal Mehmet Hazretleri dağıtılan çorba ve okunan duanın ardından kabri başında anılırken, pişirilen çorbadan içmek isteyen Bursalılar uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatandaşlar köfteli çorbadan içip Abdal Mehmet Hazretleri'nin kabri başında dua etti. İçinde pirinç ve köfte olan çorba ilk yapıldığı tarif olan 500 yıl önceki gibi yapılmaya özen gösteriliyor. Bu yılda pişen çorbadan içmek isteyen vatandaşlar Abdal Mehmet Hazretlerinin türbesinin bulunduğu bölgeye geldi.

Yılda bir kez pişirilen kelle çorbasını içmek için akın ediyorlar

5 asırdır pişen çorbanın 80 yıllık aranın ardından bu yıl 3'üncüsü düzenlediğini ifade eden Vatan Sevdalıları Platformu Başkanı Tarkan Gani, "Köfteli çorba geleneği yüzlerce yıl devam etmiş. 1940 yılından sonra ara verilmişti. Biz de 80 yıllık aradan sonra bu geleneği tekrar başlattık. Bu 5 asırlık bir gelenek, bu geleneği devam ettiriyoruz. Çok yoğun bir katılım var" diye konuştu.

Yılda bir kez pişirilen kelle çorbasını içmek için akın ediyorlar

"HER YIL BU ÇORBA İÇİN GELİYORUZ"

Köfteli çorbadan yiyen vatandaşlar ise "Bu çorbayı içmek için buraya her yıl geliyoruz. Bu gelenek asırlardır devam ediyordu. 80 yıldır yapılmıyordu. 3 yıldır tekrar aslına tekrardan yapılmaya başlandı. Biz de yılda bir kez pişen köfteli çorbadan içmek için her yıl buraya geliyoruz" şeklinde görüş belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...