Tgrt Haber
31 Ocak 2024 22:35 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 22:44

Beyaz Saray yetkilisi doğruladı: ABD, Filistin’i tanıyacak

ABD, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların sona ermesinin ardından Filistin devletini tanıyabilir. İddiaları doğrulayan Beyaz Saray yetkilileri devletin tanınması için önemli bir plan hazırlığında olduklarını kaydetti.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ABD,Filistin,devlet

ABD basınında yer alan haberlere göre, adı açıklanmayan iki ABD'li yetkili, Biden yönetiminin Filistin devletini tanımaya yönelik bir plan üzerinde çalıştığını doğruladı. Yetkililer, planın henüz taslak aşamasında olduğunu ve yakında kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

ABD HAREKETE GEÇTİ

Planın, Filistin Devleti'nin sınırlarını, başkentini ve bağımsızlığını içereceği tahmin ediliyor. Ancak planın, İsrail'in kabul edip etmeyeceği henüz belli değil. Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların sona ermesinin ardından, ABD'nin Filistin devletini tanıma yönündeki adım atması, bölgedeki siyasi dengeleri değiştirebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Beyaz Saray yetkilisi doğruladı: ABD, Filistin’i tanıyacak

GÖZDEN GEÇİRİLECEK

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 117 günde devam ederken, ABD’nin Filistin devletini tanımayı değerlendirdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. ABD basınında adı açıklanmayan iki ABD’li yetkiliye dayandırılan haberlerde, Gazze Şeridi’ndeki çatışmaların sona ermesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Dışişleri Bakanlığı'ndan Filistin devletinin tanınması ihtimaline ilişkin seçenekleri gözden geçirmesini istediği öne sürüldü.

Haberde, Blinken'in ayrıca askerden arındırılmış bir Filistin devletinin dünyadaki diğer modellere göre nasıl görüneceğine ilişkin bir inceleme istediği aktarıldı.

Beyaz Saray yetkilisi doğruladı: ABD, Filistin’i tanıyacak

“ÇATIŞMAYI ÇÖZMEK İÇİN ÖNEMLİ ADIM”

Haberde, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin bazı üyelerinin, İsrail'in yanı sıra bağımsız bir Filistin devletini tanımanın iki taraf arasındaki çatışmayı çözmek için ilk adım olabileceğine inandığı belirtilerek, ABD’nin ayrıca Filistin'in Birleşmiş Milletler’e (BM) tam üye devlet olması içinde gerekli incelemeleri yaptığı öne sürüldü.

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Gazze'deki çatışmaların sona ermesinin ardından Filistinlilere siyasi bir ufuk vermek için Filistin'i tanımayı düşündüklerini ifade etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...