Tgrt Haber
01 Şubat 2024 20:30 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 21:53

Biden imzaladı: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere yaptırım kararı 

Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Biden imzaladı: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere yaptırım kararı 
,,Biden

ABD Başkanı Joe Biden, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere zulüm uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım kararı aldı. Biden yaptığı yazılı açıklamada, Batı Şeria’daki durumun aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimci şiddeti, Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi ve mülklerin tahrip edilmesi nedeniyle tahammül edilemez seviyelere ulaştığını söyledi. 

Biden imzaladı: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere yaptırım kararı  - 1. Resim

Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki olayların Orta Doğu bölgesinin barış, güvenlik ve istikrarına yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu tespit ettiğini aktaran Biden, "Bu eylemler, iki devletli bir çözümün uygulanabilirliğini ve İsrailliler ile Filistinlilerin eşit ölçüde güvenlik, refah ve özgürlüğe kavuşmalarını sağlamak da dahil olmak üzere ABD'nin dış politika hedeflerini baltalamaktadır" dedi. 

Biden imzaladı: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere yaptırım kararı  - 2. Resim

Söz konusu şiddet olaylarının İsrail'in güvenliğine de zarar verdiğini belirten Biden, şiddet olaylarının aynı zamanda Orta Doğu'da daha geniş çaplı bölgesel istikrarsızlığa yol açarak ABD personelini ve çıkarlarını tehdit ettiğini açıkladı. Biden, "Bu nedenlerle, bu eylemler ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikası için olağanüstü bir tehdit oluşturmaktadır" dedi. 

Biden imzaladı: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere yaptırım kararı  - 3. Resim

MÜLKLERİNE EL KONULACAK

Kararname, sivillere yönelik şiddet eylemlerine katılanlara, sivilleri evlerini terk etmeleri için korkutanlara, mülkleri yok eden, ele geçiren veya terörist faaliyetlerde bulunanalar da dahil olmak üzere belirli eylemleri yöneten veya bunlara katılanlara karşı mali yaptırımlar uygulamasına izin veriyor. 

Biden imzaladı: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere yaptırım kararı  - 4. Resim

Kararname ile belirlenen kişilerin, ABD finansal sistemine erişimi engellenecek, ABD'de mülk sahibi olamayacak, halihazırda sahip olabilecekleri mülklere el konulacak ve ABD'ye girişleri yasaklanacak. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...