Tgrt Haber
29 Haziran 2023 18:55 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 19:14

BM'den Suriye çağrısı: Yardım mekanizmasının görev süresi uzatılsın

Birleşmiş Milletler, Suriye'ye sınır ötesi yardım mekanizmasının görev süresinin 12 ay daha uzatılması için çağrıda bulundu. Yardımların, Suriye'deki insani durumun iyileştirilmesi için hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Suriye halkı tahmin ettiğimizden çok daha büyük acılarla savaşıyor" ifadelerine yer verildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
BM'den Suriye çağrısı: Yardım mekanizmasının görev süresi uzatılsın
Suriye,BM

Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan iç savaş ülkeyi yerle bir etti. Savaşın 12'nci yılı geride kalırken kimi işkenceyle, kimi kimyasal saldırıyla, kimi de terör yüzünden yarım milyon insan hayatını kaybetti. Şehirlerin enkaza döndüğü savaşın en büyük mağdurları ise çocuklar... Aileleri saldırılarda ölen binlerce çocuk, yaşam savaşı veriyor.

Birleşmiş Milletler (BM) de Suriye'deki bu durum karşısında sınır ötesi yardım mekanizmasının kurulmasına karar vermişti.  BM'nin İnsanı İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, sınır ötesi yardım mekanizmasının görev süresinin 12 ay daha uzatılması için çağrıda bulundu.

"SURİYE HALKI ÇOK BÜYÜK ACILARLA SAVAŞIYOR"

Suriye'deki insani durumun iyileştirilmesi için hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Griffiths, "Suriye halkı tahmin ettiğimizden çok daha büyük acılarla savaşıyor" dedi. Griffiths, 12 yıldır süren çatışma, ekonomik çöküş ve başka hususlar nedeniyle Suriye halkının yüzde 90'ının yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirtti. 

ULUSLARARASI TOPLUMUN DESTEĞİ ÖNEMLİ!

BM'nin azalan donör desteği nedeniyle insani yardım operasyonlarını sürdürmekte zorlandığına dikkati çeken Griffiths, ülkedeki yeniden toparlanma sürecine uluslararası toplumun desteğinin önemli olduğunu kaydetti.

Suriye'ye sınır ötesi yardım sağlanmasına imkan tanıyan BMGK kararının süresinin 10 Temmuz'da dolacağını hatırlatan Griffiths, "BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi'nin sınır ötesi yardım mekanizmasının görev süresinin 12 ay daha uzatılması gerektiğini çok açık bir şekilde dile getirdi. Sahadaki durum bunu gerektiriyor" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...