Tgrt Haber
23 Şubat 2023 14:32 - Güncelleme : 23 Şubat 2023 15:26

Çin-Tacikistan sınırında 7.2 şiddetinde meydana gelen depremin görüntüleri ortaya çıktı

Çin-Tacikistan sınırında meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin görüntüleri ortaya çıktı. Depremin olduğu esnada büyük bir sarsıntı ile sallanmaya başlayan insanların panikle kaçıştığı anlar kameralara yansıdı.

çin,tacikistan,deprem

Çin-Tacikistan sınırında sabah saatlerinde 7.2 şiddetinde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünü Murghob şehrinin 67 kilometre batısı olarak açıklarken depremin büyüklüğünü ise 6.8 olarak ölçtüklerini belirtti. Çin Deprem Ağları Merkezinden (CENC) yapılan açıklamaya göre ise Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile Tacikistan'ın doğusunda Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi arasındaki sınırın yakınlarında 7,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem esnasında büyük bir panik yaşandı, havalimanında bulunan insanların kaçtığı anlar kameralara yansıdı. Şiddetli sarsıntı panikle sağa sola koşan insanları da birbirine düşürdü. Sokaktaki bir kameraya ise bir evin çatısının düştüğü anlar yansıdı. Evin içinde çekilen bir videoda dolabın ileri geri sallandığı, üzerindekilerin ise yere düştüğü görüldü. 

Çin-Tacikistan sınırında 7.2 şiddetinde meydana gelen depremin görüntüleri ortaya çıktı

Öte yandan Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tacikistan'ın doğusunda yerel saat 06.37'de meydana gelen depremin Kırgızistan'ın Oş Bölgesi Alay İlçesi Bor-Dobo köyünde 4,5 büyüklüğünde, Nura ve Erkeştam köylerinde ise 4 büyüklüğünde hissedildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...