Tgrt Haber
26 Şubat 2024 07:53 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 07:54

Ev kirası fırlayan öğrenciden ilginç çözüm: Okula uçakla gidip geliyor

Kanada'nın Vancouver kentinde üniversite öğrencisi olan Tim Chen, kirasını ödeyemez hale gelince çareyi başka şehre taşınmada buldu. Okula ise 2 saat süren uçakla gidip geliyor...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: New York Post
Ev kirası fırlayan öğrenciden ilginç çözüm: Okula uçakla gidip geliyor
kira fiyatları,Kanada,uçak

Kanada'nın Vancouver kentinde üniversite son sınıfta ekonomi öğrencisi olan Tim Chen, yaşadığı evin kirası fırlayınca eşine rastlanmamış bir yönteme başvurdu. 

AİLESİNİN YANINA YERLEŞTİ, UÇAKLA GİDİP GELİYOR

2 bin 500 dolara çıkan kirasını ödeyemez duruma gelen Tim Chen okulu değil ama şehrini terk etti. Chen, Vancouver'a 450 kilometre uzaklıktaki Calgary'de yaşayan ailesinin yanına taşındı.

Chen, "Ben her gün okula gitmiyorum, haftada sadece iki derste katılım zorunlu. Toplamda 3 saat dersim var ve dersten sonra otobüse binip havalimanına gidiyorum ve oradan da eve gidiyorum" dedi. Chen sıradan bir gününün böyle geçtiğini söylerken, Mayıs ayında mezun olacağını belirterek, "Mezun olduktan sonra uçakla seyahat benim için bitecek" dedi.

150 DOLARA GİDİP GELİYOR

CTV News'e konuşan Chen, haftada iki kez, gidiş-dönüş uçuş başına yaklaşık 150 dolar ödediğini bunun da ayda yaklaşık 1200 dolar tuttuğunu belirterek, "Bu rakam, şehirdeki tek yatak odalı bir dairenin ortalama kirasının yarısı kadar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: New York Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...