Tgrt Haber
06 Aralık 2023 15:11 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 15:18

Fransa, Afrika'da güç kaybetmeye devam ediyor: Mali ve Nijer, Fransa ile vergi anlaşmalarını sonlandıracak

Mali ve Nijer'deki askeri yönetim, Fransa ile yıllardır devam eden vergi anlaşmasını "Fransa'nın ısrarlı ve düşmanca tutumu" ve" gelir kaybı" gerekçeleriyle sonlandırmayı planladıklarını açıkladı.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
Fransa, Afrika'da güç kaybetmeye devam ediyor: Mali ve Nijer, Fransa ile vergi anlaşmalarını sonlandıracak
mali,nijerya,fransa

Yerel basına yansıyan haberlere göre, Mali ve Nijer askeri cuntaları, Fransa ile on yıllardır sürdürdükleri vergi anlaşmasını üç ay içinde sonlandıracaklarını bildirdi. İki ülkenin askeri cuntası tarafından yapılan ortak açıklamada, Fransa'nın kendilerine karşı "ısrarlı ve düşmanca bir tutum" içinde olduğu belirtildi.

Fransa ile yapılan vergi anlaşmasının Mali ve Nijer için çok önemli gelir kayıplarına neden olduğu belirtilen açıklamada, "Ülkelerimiz için gelir kaybına neden olan bu dengesiz vergi anlaşmasının sona erdirilmesine karar verildi." ifadeleri kullanıldı.

MALİ 1972'DE, NİJER 1965'TE

Mali 1972'de, Nijer ise 1965'te Fransa ile vergi anlaşmasını imzalamıştı. O tarihten beri yürürlükte olan her iki anlaşma da çifte vergilendirmeyi önlemek ve mali konularda işbirliğini kolaylaştırmak amacıyla yapılmıştı. Bu karar, Burkina Faso'daki askeri yönetimin bu yılın başında aldığı benzer bir kararın ardından geldi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...