Tgrt Haber
29 Haziran 2023 21:10 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 06:28

Fransa karıştı, olaylar büyüyor! Ortalık yangın yeri: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Fransa'da polisin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki gencin ölümünün ardından başlayan olaylar gün geçtikçe daha da alevleniyor. Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Fransa karıştı, olaylar büyüyor! Ortalık yangın yeri: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Fransa,Polis

Fransa'da 17 yaşındaki Nael M'nin, kontrol sırasında polis tarafından vurularak öldürülmesi sonrası sokaklar karıştı. Başkent Paris olmak üzere pek çok kente sokaklar yangın yerine döndü. 

OTOBÜS VE TRAMVAY SEFELERİ İPTAL EDİLDİ

Nael M'nin ölümünden sonra özellikle İle-de-France bölgesinde de 2 gecedir süren olaylar nedeniyle bu bölgede yerel saat ile 21.00'den itibaren tüm otobüs ve tramvay seferleri iptal edildi.

GECE SAATLERİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ

Aynı bölgedeki Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar 21.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede başlayan olaylara müdahale etmek için 40 bin güvenlik görevlisinin görevlendirdiğini açıkladı.

SÜKUNET ÇAĞRISI

Güvenlik güçlerinin ayaklanmalara karşı mücadele etmek, gözaltına almak, düzeni yeniden tesis etmek için gerekli teknik ve teknolojik imkanlarla donatılacağını ifade eden Darmanin, tüm siyasileri vatandaşları sükunete çağırmaya davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...