Tgrt Haber
10 Mart 2024 09:29 - Güncelleme : 10 Mart 2024 09:45

İnternetten 250 liraya diploma aldı 30 hastayı tedavi etti! Yine bir sahte doktor vakası

İnternette 8 dolara yani 250 liraya diploma satın aldığını öne süren 27 yaşındaki genç, 30 hastayı tedavi ettiğini anlattı ve suçunu kabul etti. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
İnternetten 250 liraya diploma aldı 30 hastayı tedavi etti! Yine bir sahte doktor vakası

Bu kez sahte doktor vakası, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde yaşandı. 27 yaşındaki Mirian Santana, internetten elde ettiği sahte belgeyle 30 yetişkin ve çocuğu tedavi ettiğini söyledi. 

8 dolara yani 250 liraya sahip olduğu belge, diğer sağlık uzmanları tarafından tespit edildi. Uzmanlar, kendisinden şüphelenerek farklı isimdeki gerçek bir doktora ait olan sicil numarasını kontrol ettiler ve gerçek ortaya çıktı.

İnternetten 250 liraya diploma aldı 30 hastayı tedavi etti! Yine bir sahte doktor vakası - 1. Resim

BİRÇOK SUÇTAN TUTUKLANDI

İlk iş gününde yakayı ele veren Santana'nın mesleğinin onaylanmadığını söyleyen polis, klinikteki işi, Belediye Binası ile ihale sürecine katılan bir dış kaynak şirketi aracılığıyla bulduğunu belirtti. Polise, ayda yaklaşık 802 dolar kazanan bir konuşma terapisti olduğunu söylediğini anlattı.

İnternetten 250 liraya diploma aldı 30 hastayı tedavi etti! Yine bir sahte doktor vakası - 2. Resim

Santana, NYP'nin haberine göre, yasadışı meslek icrası, ideolojik sahtecilik, sahte belge kullanma, hayati tehlike oluşturma ve zimmete para geçirmeye teşebbüs suçlarından tutuklandı.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...