Tgrt Haber
19 Mart 2024 14:30 - Güncelleme : 19 Mart 2024 14:31

Moldova kararını verdi! İstenmeyen diplomat sınır dışı edildi

Moldova yönetimi, ayrılıkçı bölge Transdinyester'de Rusya'daki başkanlık seçimi için sandık kurulması nedeniyle Rusya'nın Kişinev Büyükelçiliğinin bir diplomatını sınır dışı etti.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Moldova kararını verdi! İstenmeyen diplomat sınır dışı edildi

Moldova’nın Rus yanlısı ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde Rusya’da gerçekleştirilen başkanlık seçimi için sandık kurulması yeni bir krize yol açtı. Moldova Dışişleri Bakanı Mihai Popşoi yaptığı açıklamada, konuyla ilgili Rusya Büyükelçisi Oleg Vasnetov’un Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını duyurdu.

Bakan Popşoi, Büyükelçi Vasnetov’a Transdinyester bölgesinde sandık kurulmasına ilişkin protesto notası iletildiğini ifade etti. Popşoi ayrıca Rusya’nın Kişinev Büyükelçiliğinden bir diplomatın “istenmeyen kişi” ilan edildiğini vurguladı.

Moldova Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında da kimliği açıklanmayan Rus diplomatın istenmeyen kişi ilan edildiği ve sınır dışı edildiği aktarıldı. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Kişinev'in sınır dışı kararına karşılık verileceği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Moldova yönetimi, Rusya’da düzenlenen devlet başkanlığı seçimi için Rusya’nın Kişinev Büyükelçiliği dışında herhangi bir noktada sandık kurulmasına izin vermemişti.

Ancak Moldova yönetimini dinlemeyen Kişinev Büyükelçiliği, 250 binden fazla Rus vatandaşının yaşadığı ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde 6 oy verme merkezi açmıştı.

Transdinyester, Moldova'nın 1991'de Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının ardından Rusya'nın desteğiyle tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...