Tgrt Haber
14 Ağustos 2023 10:55 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 11:00

Dolar yeni haftaya yükselişle başladı! Belirsizlikler sürüyor, risk algısı yüksek! İşte DOLAR/TL kurunda son durum

Dolar haftaya yükselişle başladı. Cuma günü düşüş eğiliminde olan dolarda, belirsizlikler ve risk algısı fiyatlamaları zorlaştırıyor. Euro ve sterlin de güne yükselişle başladı. Peki, Dolar kaç TL? Sterlin ve Euro ne kadar oldu? İşte güncel döviz kurları

Dolar yeni haftaya yükselişle başladı! Belirsizlikler sürüyor, risk algısı yüksek! İşte DOLAR/TL kurunda son durum
dolar,dolar kuru,dolar fiyatı,euro,sterlin,döviz kurları

Döviz kurları yeni haftaya yükselişle başladı. Cuma günü düşüş eğiliminde olan dolar, yeni günde belirsizlikler ve risk algısından kaynaklı fiyatlamaların etkisiyle sabah saatlerinde yükseliş gösterdi.

DOLAR KAÇ TL?

Dolar/TL, 27,05 seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,6 altında 26,8681'den tamamladı.

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 27,0520'den işlem görüyor.

STERLIN VE EURO NE KADAR?

Euro/TL yüzde 0,2 azalışla 29,6140'tan, sterlin/TL de yüzde 0,4 değer kazancıyla 34,3200'den satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,1 artışla 7 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviye olan 103 seviyesinde bulunurken, avro/dolar paritesi önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,0940'tan işlem görüyor.

KÜRESEL PİYASALARDA YOĞUN GÜNDEM YÖNÜ BELİRLEYECEK

Küresel piyasalar, dünya genelinde devam eden enflasyon ve resesyon endişeleriyle haftaya negatif bir seyirle başlarken, hafta boyunca takip edilecek yoğun makroekonomik veri gündeminin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Pasifik okyanusunun iki yakasında yer alan dünyanın en büyük ekonomileri ABD ve Çin'in ekonomik gidişatına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.

FED’İN FAİZ ARTIŞINA GİDEBİLECEĞİ İHTİMALİ RİSK ALGISINI BESLİYOR

Analistler, tahvil piyasalarındaki satış baskısının Fed'in yıl sonuna kadar bir faiz artışına daha gidebileceği endişesini yansıttığını belirterek, bu durumun risk algısını beslediğini ve talebini artırdığını dile getirdi.

Analistler, bugün dünya genelinde veri gündeminin sakin olduğunu aktararak, teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 105 seviyelerinin direnç, 102'nin destek konumunda olduğunu kaydetti.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...