Tgrt Haber
11 Şubat 2024 12:56 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 13:06

İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıkladı... Günlük 200 dolara işçi bulunamıyor!.. Uzak Doğu’dan getirilecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Tuzla tersaneler bölgesindeki kaynakçı sıkıntısına dikkat çekerek, günlük 200 dolara eleman bulamadıklarını ve Uzak Doğu’dan kaynakçı getirileceğini açıkladı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıkladı... Günlük 200 dolara işçi bulunamıyor!.. Uzak Doğu’dan getirilecek
ito,tersane,tuzla

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

Yetişmiş çalışan sayısındaki yetersizliğe dikkati çekerken İTO Başkanı Avdagiç, "Tuzla'daki tersanelerde kaynakçılar günlük 100 dolar alırken, şimdi 200 dolar talep ediyor. Artık süreç uzak Doğu’dan kaynakçı getirme noktasına geldi" dedi

İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıkladı... Günlük 200 dolara işçi bulunamıyor!.. Uzak Doğu’dan getirilecek - 1. Resim

“GÜNLÜK 200 DOLARA ELEMAN BULAMIYORLAR”

İTO Başkanı Avdagiç, yetişmiş çalışan sayısındaki yetersizliğe dikkati çekerken, Tuzla tersaneler bölgesindeki kaynakçı sıkıntısını örnek gösterdi. Avdagiç, “Tuzla tersaneler bölgesinde kaynakçılar günlük 100 dolar alırken, şimdi 200 dolar talep ediyor. Artık süreç Uzak Doğu’dan kaynakçı getirme noktasına geldi. Ama biz çocuklarımızı eğitip bu işlere monte edemiyorsak, sistemi gözden geçirmemiz gereken bir durum var demektir. Yeni bakanımız Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) aracılığıyla süreci devam ettiriyor. Bence MESEM’leri bugüne kadar yaşanan tecrübelerden olumlu-olumsuz çıktılarını dikkate alarak hızlıca geliştirmeliyiz. Oradan da iyi bir çıktı yakalamamız lazım. Tarihi genlerimizde olan kalfalık, çıraklık yapısını yeniden hayata geçirmeliyiz” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıkladı... Günlük 200 dolara işçi bulunamıyor!.. Uzak Doğu’dan getirilecek - 2. Resim

“EĞİTİM PLANLAMAMIZI GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ”

Nitelikli işgücü planlamasında üniversitenin önemli bir konumda yer aldığını belirten Şekib Avdagiç, üniversite konseptinin kendini yenilemesi gerektiğinin altını çizerek, “Eğitim planlamamızı gözden geçirmeliyiz. 81 ilimizin her birinde üniversite var. Bu politikamızı, bölümleri güncellemeliyiz. Evet hekim olmak, mühendis olmak için, hukukçu olmak için üniversite gerekiyor. Ama yazılım sektörü artık 4 yıl tahsil istemiyor. Bazı sertifikalara sahip olup, üzerine de yeni tecrübeleri koyduğunuzda birçok şeyden daha değerli olabiliyor. Örnek veriyorum, bir şef olacaksanız, makul kursları bitirdikten sonra iyi bir şefin yanında yetişmek, 4 yıllık üniversite mezunu olmaktan daha değerli oluyor. ABD ve Avrupa’da da bu eğilim var. Dolayısıyla üniversite konsepti kendini muhakkak yenilemeli” ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıkladı... Günlük 200 dolara işçi bulunamıyor!.. Uzak Doğu’dan getirilecek - 3. Resim

İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıkladı... Günlük 200 dolara işçi bulunamıyor!.. Uzak Doğu’dan getirilecek - 4. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...