Tgrt Haber
29 Eylül 2022 07:49 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 07:54

Sosyal konut projesinde ikinci aşama orta gelirliye ev! Proje ekimde açıklanacak işte detaylar

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde ‘dar gelirlilere’ yapılan ucuz ve uygun taksitli TOKİ konutlarının ardından bu sefer ‘orta gelir’ grubu için harekete geçti. Üzerinde çalışmalar yapılan konut hamlesinin ikinci aşamasında detaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ekim ayında açıklanacak olan müjdede peşin ödemede büyük indirim ve faiz indirimi de masada konuşuluyor. İşte söz konusu projeye ilişkin detaylar…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
Sosyal konut projesinde ikinci aşama orta gelirliye ev! Proje ekimde açıklanacak işte detaylar
sosyal konut,orta gelir,tokat

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan dar gelirlilere yönelik ‘sosyal konut’ müjdesinin ardından bu sefer ‘orta gelirliler’ için harekete geçildi. Milyonlarca kişinin başvuru yaptığı ve ekim sonuna kadar devam edecek projeye olan yoğun ilgi sonrasında orta gelirli için yapılacak evlere ilişkin açıklamanın Ekim ayında duyurulması bekleniyor.

PEŞİNAT DÜŞÜRÜLMESİ GÜNDEMDE

Vatandaşların konuta daha kolay ulaşmasını amaçlayan dev projenin ikinci aşamasında Emlak Konut ve sektör temsilcileri arasındaki görüşme başladı. Koşulların netleşmesi adına bugün de bir toplantı yapabilecek. Toplantıya gayrimenkul sektörü derneklerinin temsilcileri katılacak. Edinilen bilgilere göre kampanyada, liste fiyatı üzerinden indirim yapılması, peşinatın düşürülmesi ve kredi faizlerinin aşağıya çekilmesi gündemde.

YÜZDE 25’E VARAN İNDİRİM

Peşin ödemelerde yüzde 20-25'e varan indirimlerin uygulanması, peşinatın yüzde 10'a düşürülmesi ve kredi faizinin yüzde 1'in altında olması seçenekleri toplantıda konuşulacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önceki gün yaptığı açıklamada kampanya çalışmalarında sona gelindiğini duyurdu.

 

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...