Tgrt Haber
02 Ocak 2023 14:15 - Güncelleme : 02 Ocak 2023 14:22

Sosyal konut projesinde ikinci aşama: Orta gelirliye konut kampanyasında tarih belli oldu

Son dakika haberi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir süredir üzerinde çalışılan ve son şekli verilen ‘Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nda detayları yarın kamuoyu ile paylaşacak. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği açıklamaya ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati de katılacak.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Sosyal konut projesinde ikinci aşama: Orta gelirliye konut kampanyasında tarih belli oldu
,sosyal konut,proje,bakan kurum,toki

Cumhuriyet tarihinin en büyük hamlesi olan ‘İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Arsam’ projesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve hayata geçirilen proje kapsamında başvurular tamamlandıktan sonra sıra kura çekimlerine geldi. 4.etap kura çekimlerinin tamamlandığı sosyal konut projesinde kura heyecanı sürerken binlerce kişi ev sahibi oldu.

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI

Yoğun ilgi sonrasında orta gelirli vatandaşlariçin de çalışma başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptığı çalışmalarda sona geldi. Binlerce kişi ev sahibi olma hayaline bir adım daha yaklaştı. Bakan Kurum geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Orta gelir grubu konut kampanyası için son safhaya geldik. Kredi faiz oranları farklı olacak onlar için. Evi olmayana pozitif ayrımcılık yapılacak” demişti.

2 BAKAN KAMUOYUNA DETAYLARI ANLATACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bankalarla yapılan görüşmeler tamamlandı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 'Orta gelirliye konut' kampanyasında tarih belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir süredir üzerinde çalışılan ve son şekli verilen “Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası”na ilişkin detayları yarın düzenlenecek olan basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak. Ankara'da yapılacak olan basın toplantısının saat 10.00'da başlayacağı belirtildi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...