Tgrt Haber
16 Haziran 2023 17:20 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 18:16

Son dakika! Mehmet Şimşek'ten iki kritik görüşme sonrası açıklama: Refah artışıyla yola devam edeceğiz

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TÜSİAD Başkanı ve bankacılarla yaptığı görüşmelerin ardından değerlendirmelerde bulundu. Şimşek "Ülkemizin yatırım, ihracat ve istihdam noktasında güçlü bir şekilde, toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

mehmet şimşek,tüsiad

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD toplantısının ardından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle bir araya geldi. 2 buçuk saat süren toplantının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

EKONOMİ VE BANKACILIK SEKTÖRÜ KONUŞULDU

Bakan Şimşek şöyle konuştu:

''Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar'ın ev sahipliğinde banka yöneticilerimizle bir araya geldik. Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile istişare ettik. Bu dönemde yeni program çalışmaları çerçevesinde finans sektörü, iş dünyası, sendikalar ve toplumun tüm kesimleriyle istişare edeceğiz. İnşallah ülkemizin yatırım, ihracat, üretim ve istihdam noktasında güçlü bir şekilde ve toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz. Bu istişare ettiğimiz bir toplantıydı. Türkiye ekonomisini ve bankacılık sektörünü konuştuk.''

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle bir araya geldi. Toplantı sonrası Bakan Şimşek’in ardından TBB Başkanı Alpaslan Çakar da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Alpaslan Çakar şöyle konuştu:

''Bakanımız ilk görüşmelerinden bir tanesini finans sektörüyle, Türkiye Bankalar Birliği yönetimiyle yaptı. Düzenli periyotlarla hem bakanlarımızla hem de Merkez Bankası ve BDDK ile benzer toplantılar gerçekleştiriyoruz. Sektörümüzün sorunlarını, küresel ekonomideki gelişmeleri masaya yatırıyoruz. Burada kendi görüş ve fikirlerimizi sunuyoruz. Bugün de çok yapıcı ve samimi bir toplantı gerçekleşti. Bakanımız bize önemli bir vakit ayırdı. Sektörün tüm temsilcileri, bankaların genel müdürleri ve yöneticileriyle sektöre ilişkin değerlendirmeler yaptık. Hep birlikte dozu, sırası ve zamanlaması makul süreler içerisinde olmak üzere bazı aksiyonlar alacağız.

Bakanımız kendi görüşlerini bizlere aktardı. Küresel ekonomi ve genel ekonomiye nasıl baktıklarını söylediler. Yeni yapacakları programa yönelik olarak görüşlerini ilettiler. Dolayısıyla sektörün bu konulardaki görüşlerini aldılar. Bankacılık sektörü dahil birçok sektör gündeme geldi. Bankacılık sektörü Türkiye'nin kalkınması için çok önemli. Bu nedenle makroekonomi politikasına destek vermek ve iş birliği içinde olmak çok önemli. Bu toplantı da bunun ilk adımıydı.''

Son dakika! Mehmet Şimşek'ten iki kritik görüşme sonrası açıklama: Refah artışıyla yola devam edeceğiz

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...