Tgrt Haber
06 Ekim 2023 16:08 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 16:29

Büyükşehir yapılanması deşifre oldu! FETÖ’nün 5 ilçede il yapılanması kurduğu ortaya çıktı..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle 11 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün güncel yapılanmasına ilişkin detaylara da yer verildi. Hain örgütün, Sakarya ve 5 ilçede il yapılanması kurduğu ortaya çıktı.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
Büyükşehir yapılanması deşifre oldu! FETÖ’nün 5 ilçede il yapılanması kurduğu ortaya çıktı..
,fetö soruşturması

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele sürüyor. İstanbul’da FETÖ’nün güncel yapılanması ortaya çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün güncel yapılanmasındaki görev dağılımlarına dikkat çekildi.

SAKARYA VE 5 İLÇEDE İL YAPILANMASI

Büyükşehir (Anadolu) İmamına bağlı olarak örgütün Sakarya, Gebze, Üsküdar, İzmit, Kartal ve Kadıköy’de il yapılanması kurduğu belirlendi. Buna göre örgüt; Lise Mesulü, Üniversite Mesulü, Arti M, HIM, PM, Sosyal Medya Mesulü gibi görev dağılımları yaptı. İddianamede mesul kişilerin görevleri de ayrıntılı olarak yer aldı.

Savcılık FETÖ'nün güncel yapılanmasını deşifre etti.

İşte örgütün güncel yapılanmasındaki görev dağılımı:

LİSE MESULÜ

Lise okuyan öğrencilerin, görüşülmesi, ders durumları, manevi durumlarını takip eden kişi.

ÜNİVERSİTE MESULÜ

Örgütün evde kalan üniversite öğrencilerinin ev durumlarını (evdeki temizlik yemek vs.) ve manevi durumlarını takip eden kişi.

ARTI M (ARTI MESULÜ)

Örgüt evinde kalmayıp irtibatı devam eden, irtibat halinde kalan öğrenci veya mezun kişilerin görüşülüp manevi durumlarını takip eden kişi.

HİM (HUKUK İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MESULÜ)

Örgüt evinde kalan veya Artı talebesi hukuk ve İİBF öğrencilerinin ders manevi ve sosyal ilişkilerini takip eden kişi.

PM (PERSONEL MESULÜ)

Güvenliğin sağlanması noktasında görüş bildiren kişi.

SOSYAL MEDYA MESULÜ

Twitter ve İnstagram hesabı vardır. Gençlerin manevi olarak beslenmesi hedeflenir. Bu hesapların örgüt hesabı olduğu bilinmez dışarıdan insanlar da takip edebilir. Hesapları yöneten kişi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...