Tgrt Haber
22 Mart 2023 13:12 - Güncelleme : 22 Mart 2023 13:31

Nevruz etkinliğindeki terör propagandasına soruşturma: 186 gözaltı

Diyarbakır'da HDP'nin girişimleriyle düzenlenen Nevruz etkinliğinde terörist başı Abdullah Öcalan'a yönelik atılan sloganlar nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, "Terör örgütü PKK'nın propagandasını yapma" ve "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından 186 kişi gözaltına alındı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Nevruz,HDP,Diyarbakır,Terör soruşturması

Diyarbakır'da Merkez Bağlar ilçesinde HDP'nin düzenlediği Nevruz etkinliğinde, alanda bulunan bazı terör yandaşları görevli polis ekiplerine alandan taş ve pet şişe atılıp bazı polisler atılan nesnelerden yaralanmıştı. Etkinlikte ayrıca terörist başı Abdullah Öcalan'a yönelik sloganlar atılmıştı. 

186 TERÖR YANDAŞI GÖZLATINDA

İhlas Haber Ajası'nın haberine göre, skandaların eksik olmadığı Nevruz etkinliği sonrası Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma neticesinde, "terör örgütü PKK'nın propagandasını yapma" ve "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından 186 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Nevruz etkinliğindeki terör propagandasına soruşturma: 186 gözaltı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...