Tgrt Haber
04 Aralık 2023 07:30 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 07:50

Sosyal medya fenomenleri için torba yasa geliyor! Bakanlık da özel ekip kurdu

Sosyal medya fenomenleriyle ilgili soruşturmalar TBMM'yi de harekete geçirdi. Hazırlanan torba yasa teklifi ile sosyal medyada gelir elde edenler yakın takibe alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı da bünyesinde kurduğu ekiple sıkı vergi takibi başlattı. Kara para şüpesinde MASAK devreye girecek

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber, TGRT Haber
Sosyal medya fenomenleri için torba yasa geliyor! Bakanlık da özel ekip kurdu
sosyal medya,fenomen,masak,tbmm,torba yasa

Türkiye'de son dönemde gündemin ilk sıralarını sosyal medya fenomenlerine yönelik soruşturmalar meşgul ediyor. Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik kara para aklama ve yasa dışı gelir sağlama suçlamalarıyla başlatılan soruturma ile gündeme gelen fenomenlerin yüksek gelirlerine yakın mercek geliyor.

HER KURUŞU SORGULANACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) hazırlığı yapılan torba yasa içinde yer alacak düzenleme ile sosyal medyada faaliyet gösteren fenomenlerin gelirleri sıkı bir biçimde denetlenecek. Bu kişilerin kazançlarının kaynağı en ince ayrıntısına kadar araştırılıcak ve elhde ettikleri gelirlerin tam olarak vergilendirilmesi sağlanacak.

MASAK DEVREDE

Bunun yanında Hazine ve Maliye Bakanlığı da sosyal medya fenomenleri için özel ekip oluşturdu. Ekip vergi incelemesi yaparken kara para durumunda Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) devreye giriyor. Suç unsuru tespit edildiğinde de durum savcılığa bildiriliyor.

Diğer yandan sosyal medya platformlarına yönelik de yeni kurallar getirilecek. Kurallara uyulmaması durumunda bu platformlara bant daraltma ile yayın ve reklam yasağının getirilmesi söz konusu olacak. Lisans iptaline kadar varacak yaptırımlar söz konusu olabilecek.

TİKTOK İFADE  VERECEK

Torba yasa hazırlığı sürerken Meclis Dijital Mecralar Komisyonu, toplumu ahlakına ve tenhdiç oluşturduğu gerekçesiyle eleştirilerin  odağında olan TikTok’un Türkiye ve Avrasya temsilcisini komisyona çağırdı. TikTok temsilcisi, tartışılan uygulamalarla ilgili açıklamada bulunacak, milletvekillerinin sorularını cevaplayacak.

Kaynak: TRT Haber, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...