Tgrt Haber
19 May 2023 20:20 - Güncelleme : 19 May 2023 20:28

Nuri Bilge Ceylan, Cannes'a yine damga vurdu! 'Kuru Otlar Üstüne' 11 dakika boyunca alkışlandı 

'Kuru Otlar Üstüne' filminin ilk gösterimi Cannes Film Festivali'nde yapıldı. Festivale filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan da katılırken film konuklar tarafından tam 11 dakika boyunca alkışlandı. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Kuru Otlar Üstüne,Cannes Film Festivali,Nuri Bilge Ceylan

Fransa'da Cannes Film Festivali bu yıl 76'ncı kez düzenleniyor. Festival kapsamında Türkiye'yi temsil eden 'Kuru Otlar Üstüne' filminin ilk gösterimi yapıldı. 

Gösterime filmin ünlü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, Ceylan'ın eşi ve filmin senarist Ebru Ceylan da katıldı. Festivalde ünlü oyuncular Musab Ekici, Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Ece Bağcı da katılım sağladı. 

11 DAKİKA BOYUNCA AYAKTA ALKIŞLANDI 

"Kuru Otlar Üstüne", 76. Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma'sında yarışacak. 

Film, Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanırken filmin ilk gösterimi sonrası konuklar tarafından 11 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

AHLAT AĞACI DA 15 DAKİKA BOYUNCA ALKIŞLANMIŞTI 

2018 yılında 'Ahlat Ağacı' filmiyle büyük ödül Altın Palmiye için yarışmış ve film 15 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı. 

Uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu edinen Ahlat Ağacı, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklandı. 



 


Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...