Tgrt Haber
10 Ocak 2023 10:13 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 12:03

Kılıçdaroğlu'ndan konut ve kira fiyatları vaadi: 5 yıl boyunca yabancıya satış yasaklanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, artan konut ve kira fiyatları için dikkat çeken bir çözüm önerisi getirdi. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde 5 yıl boyunca yabancılara konut satışını yasaklayacağını duyurdu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Kılıçdaroğlu'ndan konut ve kira fiyatları vaadi: 5 yıl boyunca yabancıya satış yasaklanacak
Kemal Kılıçdaroğlu,konut

2023 seçimlerinde Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olma konusunda sinyaller veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye'de son yıllarda konut piyasasında hakim olan fahiş fiyatlardan hükümeti sorumlu tutan Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde 5 yıl boyunca yabancılara konut satışını yasaklayacağını söyledi.

Piyasada fiyat dengesi sağlanmadan söz konusu yasağın kalkmayacağını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İnsanlarımızın ev sahibi olması hayal oldu. Kiralar da şiştikçe şişiyor. Vatandaşımıza öz vatanında zulüm var. 6 ay sonra, beş yıllığına yabancıya konut satışı yasağı getireceğiz. Fiyat dengesi oluşmadan yasak kalkmayacak. Öncelik kendi insanımızdır" ifadelerini kullandı.

"2023'TE TÜM ÇÖZÜMLER BİR ANDA BAŞLAYACAK"

Yeni yılda paylaştığı mesajda da vaatlerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı 'Çünkü o beklediğiniz yıl, sonunda geldi. Loading, Loading, Loading' videoda şöyle konuşmuştu:

"2023 yılı başka bir yıl olacak. İktidarı alacağız. Aldığımız andan itibaren yüzlerce binlerce çözüm bir anda devreye girecek. En büyük sorunlardan en küçüklerine kadar tüm çözümler bir anda başlayacak.

Düşünün otomobilde ÖTV’nin kaldırıldığını, ücretlilerin daha düşük vergi ödediği, fiyat artışlarının sonlandığı, ücretlerin arttığı, daha da önemlisi alım gücünün yükseldiği kırsalda çalışan kadın ve gençler sosyal ve güvenlik primlerinin devlet tarafından ödendiği. Hakların verildiği, yatırımların paralarının Türkiye’ye aktığı, afların çıktığı, kadınların sorunlarının çözüldüğü bir büyük hareket. Çözüm bekleyen samimi her sesi duyuyorum. Küçük, büyük her sorunu çözeceğiz. Staj mağdurlarının sorunları da çözülecek. Ataması yapılmayan öğretmenler de atanacak. Çiftçiler de güvence altına alınacak. Suçsuz KHK’lıların mağduriyeti de çözülecek."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...