Tgrt Haber
11 Mart 2024 08:24 - Güncelleme : 11 Mart 2024 08:30

Canan Karatay'dan çarpıcı balık açıklaması: "Trabzonlular, Rizeliler bana kızmasın" diyerek uyardı!

Prof. Dr. Canan Karatay "Trabzonlular, Rizeliler bana kızmasın" diyerek balık hakkında çarpıcı bir uyarıda bulundu.

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
Canan Karatay'dan çarpıcı balık açıklaması: "Trabzonlular, Rizeliler bana kızmasın" diyerek uyardı!
Canan Karatay, Balık Pişirme, Sağlıklı Beslenme

Prof. Dr. Canan Karatay, evlerimizde sıkça unlayıp kızartma şeklinde yaptığımız balıkların büyük bir tehlikeye yol açtığı konusunda uyarılar yaptı.

Ünlü profesör Canan Karatay sağlık, diyet ve hastalıklar hakkında yaptığı açıklamalarla isminden sık sık söz ettiriyor.  Sözcü TV'ye konuk olan Karatay "Trabzonlular, Rizeliler bana kızmasın" diyerek balıklar hakkında önemli açıklamada bulundu. 

"TRABZONLULAR, RİZELİLER BANA KIZMASIN" DİYEREK UYARDI

Ünlü profesör balık pişirme konusunda uyararak "Balığı alıp, unlayıp kızartırsanız kanserojendir. Trabzonlular, Rizeliler bana kızmasın. Hamsiyi ben çok severim. Hamsi çok önemlidir hakikaten. Biz hamsiyi tuzlarız ve bütün kış yeriz çiğ çiğ." diyerek unlanan ve kızartılan balığın kansere yol açtığının altını çizdi.

KIZARTMA YERİNE IZGARA VEYA FIRIN TERCİH EDİLMELİ

Canan Karatay en çok önerdiği balıkları sıralayarak "Türkiye'de hamsi ve sardalya. Omega 3'ü çok fazladır. Palamut da çok iyidir. Yani yağlı balıklar. Yalnız kızarmayacak ama ızgara yapılabilir. Fırında buğulama yapılabilir. Bu en sağlıklısıdır. Bunlar yenebilir." ifadelerini kullandı.

Canan Karatay'dan çarpıcı balık açıklaması:

KIRMIZI ETİ HAZIRLANMA ŞEKLİNE GÖRE KANSEROJEN OLUYOR

Kırmızı etin hazırlanma biçimine göre de kanserojen halde geldiğini dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, "Kırmızı et kanserojen diye yemeyin diyorlar ama soslu kırmızı et tabii ki kanserojendir. Üstü kanser dolu maddelerle sulanmıştır, yıkanmıştır ve yağlanmıştır. Bizim kırmızı etlerimiz aynı değildir.

Hazırlama şeklimiz de aynı değildir. Yani bizim mangalda da onlar kullanılmaz. Bizim tükettiğimiz kırmızı etler; en çok sevdiğimiz kuzu eti, dana kıyma ve keçi gibi etlerdir. Bunlar hiçbir zaman kanserojen değildir. Ancak hazırlama şekli çok önemli." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...