Tgrt Haber
19 Mart 2024 18:02 - Güncelleme : 19 Mart 2024 18:42

Oruç açtıktan sonra 4 kişiden 2'sinin başına geliyor! Yemek yer yemez ortaya çıkıyor

İftar sonrası 4 kişiden 2'sinde görülen üşüme hakkında uzmanlardan açıklama geldi. Yemeği yer yemez ortaya çıkan bu üşüme hakkında merak edilen haberimizin detayında!

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Oruç açtıktan sonra 4 kişiden 2'sinin başına geliyor! Yemek yer yemez ortaya çıkıyor

Ramazan ayında uzun süre açlık sonrası birden yemek yenildiğinde üşüme gelir. Halk arasında yaygın olan bu şikayetin bilimsel bir karşılığının olup olmadığı ise merak edildi. Uzmanlardan yapılan açıklamaya göre yemek yedikten hemen sonra ortaya çıkan üşümenin bazı hastalıklara işaret edildiğinin altını çizdi. 

ORUÇ AÇTIKTAN SONRA NEDEN ÜŞÜME GELİR?

İftar sofralarından üşüyerek kalkanlara uzmanlardan uyarı geldi. Uzun süreli açlık sorası birden tüketilen besinler ve tıka basa doldurulan mide ve bağırsaklarla beraber gelen titreme ve üşümenin en büyük nedeni demi eksikliğidir. Demir oranı düşük olan kişiler uzun süre açlık sonra vücuda alınan besinlerden kaynaklı vücutta ısı oranı düşer. 

Oruç açtıktan sonra 4 kişiden 2'sinin başına geliyor! Yemek yer yemez ortaya çıkıyor - 1. Resim

Öte yandan kandaki şekerin düşmesi de üşümeye yol açar. Bir insan her oruç açtıktan sonra bu belirtileri yaşıyorsa bir uzmana başvurmakta fayda var. Çünkü kan şekerinin düşmesi sinir sistemini bozar. Bağışıklık sistemini zayıflatır.

Oruç açtıktan sonra 4 kişiden 2'sinin başına geliyor! Yemek yer yemez ortaya çıkıyor - 2. Resim

Demir eksikliği ile beraber yaşanan bu üşüme akabinde uzmanlar şu uyarıda bulundu: Hızlı besin ve üst üste yağlı besinler tüketmek vücudu ağırlaştırır. Bu yüzden öncelikle hurma su ile başlanması lazım. Oruç açıldıktan sonra çorba içilip biraz dinlenilmesi gerekir. Akabinde ise demir oranı çok düşük olan kişiler limonlu çay ya da bir yemek kaşığı pekmeze limon sıkıp tüketilmeli.  

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...