Tgrt Haber
06 Aralık 2016 15:48

Sezeryan insan ırkının gelişimini etkiliyor

İngiltere'de her 4 bebekten biri sezeryan ile doğuyor. Bilim adamlarına göre sezeryanın genel kullanılışı insan ırkının gelişimine etki ediyor.

Sezeryan insan ırkının gelişimini etkiliyor
sağlık,sezeryan,

BBC Türkçe'nin haberine göre yapılan araştırmalar çok fazla annenin leğen kemiklerinin darlığı yüzünden sezeryan doğum yapmayı tercih ettiğini gösteriyor. Buna göre doğum kanalına sığmayan bebeklerin sayısı 1960'larda 1000 bebekten 30'unda görülürken şimdilerde ise bu sayı 1000 bebekte 36'ya çıkmış durumda. Avusturyalı araştırmacılara göre sezeryan doğum sayısı artarken normal doğum yapanların sayısı azalıyor. Yakın zamanda normal doğum eski bir doğum yöntemi olarak anılacak.

Uzmanlar gelecekte sezeryan trendinin devam edeceğini belirtirken bunun limitlerinin bulunduğunu hatırlattı. Yani sezeryan doğumlar devam etse bile yakın gelecekte bu sayı normal doğum sayısından fazla olmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...