Tgrt Haber
14 Kasım 2023 11:07 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 11:43

3 mahalle arasında kalan köyün doğal gaz umudu referandum

Rize’de 3 mahalle arasında kalan köy 'doğal gaz' umuduyla mahalle olabilmek için referanduma gidiyor. Köylüler, doğal gaz için yetkililerden destek bekliyor.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
3 mahalle arasında kalan köyün doğal gaz umudu referandum
Rize,referandum,doğal gaz

Yurt genelinde son yıllarda il merkezlerinin dışında birçok ilçeye doğal gaz bağlandı. Doğal gaz ulaşmayan mahalle sayısı da her geçen gün azalıyor. Ancak bazı yerleşim yerlerinde ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. Rize'de 3 mahalle arasında kalan köy halkı, köylerinin mahalle olabilmesi ve böylece doğal gaza kavuşmak için referandum düzenliyor. Merkeze bağlı Gölgeli köyü yaklaşık 30 sene önce mahalle olabilmek için referanduma gitti fakat mahalle olamadı. Şimdi ise köy sakinleri yakınlarındaki 3 mahallenin doğal gaz kullandığını ancak kendilerinde bu imkanın olmaması nedeniyle köylerini mahalle yapabilmek için 19 Kasım'da referanduma gidiyor.

Gölgeli köyü doğal gaza kavuşmak için referanduma gidiyor.

20 METREDEN AZ MESAFE VAR

Köy halkı bir an önce mahalle olup evlerine doğal gaz gelmesini umuyor. 3 mahalle arasında tek köy olduklarını ve mahallelerdeki evler ile köy evleri arasında 20 metreden az mesafe olduğunu ifade eden Gölgeli köyü muhtarı Muzaffer Karaca, “Şuan bizim köyümüzün arkası mahalle, 2 kilometre ilerisi mahalle ve köyün yakınındaki yer mahalle olarak görünüyor. Biz arada kalmış durumdayız. Bizde burayı mahalle yapmak için referanduma gidiyoruz. Vatandaşlarında isteği bu yönde. Mahalle olduğumuz zaman vatandaş hizmet alacak.” dedi.

“Köy hizmetlerinden de alıyoruz ama vatandaşlar doğalgaz alabilmek için mahalle olmayı daha çok önemsiyor” diyen Karaca, “Bundan 30 sene öncesinde yine referandum yapılmıştı ancak o zaman bu kabul görmemişti. 3 tarafımız mahalle biz arada kalmış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...