Tgrt Haber
05 Temmuz 2014 15:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

2014 Kpss Tarih testi soruları ve cevap anahtarları açıklandı mı

2014 Kpss Tarih testi soruları ve cevap anahtarları açıklandı mı? 5 Temmuz 2014 Kpss tarih test soru cevap anahtarı ne zaman açıklanacak, kpss 2014 tarih soruları ve çözümleri...

2014 Kpss Tarih testi soruları ve cevap anahtarları açıklandı mı
kpss, kpss tercih sonuçları, kpss sonuçları, kpss tıkla öğren, kpss 2014 lisans, lisans 2014, kpss lisans sınav soru ve cevapları,

ÖSYM KPSS 5 Temmuz 2014 Cevap Anahtarı yayınlandı mı? Soru ve cevaplar ne zaman açıklanacak? Heyecan dorukta! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen 2014 KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) ilk oturumu 5 Temmuz Cumartesi günü yapıldı. ÖSYM geçen yıl aldığı bir kararla sorularının hepsini açıklamayacağını ancak sınav soru ve cevaplarının %10'lık bir kısmı kamuoyu ile paylşacağını duyurmuştu. 

 

2014 Kpss Genel Yetenek, 2014 Kpss Türkçe Soruları ve cevapları sitemizde olacaktır. 

 

 2014 Yılının ilk KPSS sınavı 5 Temmuz 2014 Cumartesi günü saat 09:30 da başladı ve 120 Dakika sürdü, saat 11:30'da sona erdi.

 

ÖSYM KPSS 5 Temmuz 2014 Cumartesi günü yapıldı, KPSS soruları zor mu, kolay mydı? Sınav nasıl geçti. İşte sizlerden gelen yorumlarla oluşturduğumuz haberimiz.

 

KPSS Soru ve cevapalarının yayınlanmasına kısa bir süre kaldı, %10'luk bir kısmının yayınlacağı sorulara sitemizden eş-zamalı oalrak erişebilrsiniz. 

2014 Kpss Matematik soruları  ( Bağlantı Pasiftir )

2014 Kpss Tarih Soruları ( Bağlantı Pasiftir )

2014 Kpss Coğrafya  Soruları ( Bağlantı Pasiftir )

2014 Kpss  Temel Yurttaşlık (Vatandaşlık)  Soruları ( Bağlantı Pasiftir )

2013 Kpss  Güncel Bilgiler Soruları ( Bağlantı Pasiftir )

 

ÖSYM KPSS 5 Temmuz 2014 Cevap Anahtarı yayınlandı mı? Soru ve cevaplar ne zaman açıklanacak? Heyecan dorukta!

 

Binlerce devlet memuru adayını katıldığı KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) bugün yapıldı. Yüz binlerce memur adayı kpss girdi.. KPSS’nin sona ermesinden sonra genç memur adaylarını şimdi de 2014 KPSS soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 

 

 

KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ ALANINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

 

ÖSYM başkanı tarafından yapılan açıklamada soru sayılarının 120 sorudan 80 soruya düştüğünü açıklamıştı. Fakat yeni yapılan açıklama ile sınavın kapsamında yeni değişikliklere gidilmiştir. Bu değişiklikleri şöyle özetleyebiliriz. Öncelikle sınavda program geliştirme konu alanı 4 soruya düşürülmüş ve bu azalma program geliştirme sorularının daha çok öğretmeni ilgilendiren noktalarla ilgili geleceği anlamına gelmektedir. Bu durumun dışında rehberlik konu alanının içerisine özel eğitim alanı eklenerek bu başlıkla ilgili de sorular yöneltileceği açıklanmıştır.

 

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan KPSS bu hafta yapılacak. KPSS Cumartesi ve Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam 4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Yaklaşık 2 milyon adayın gireceği sınav sabah 09.30'da başlayacak. Öğleden sonraki oturum ise 14.00'de başlayacak.

 

Tüm adayların, cumartesi sabah oturumuna girmesi ve genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, sınavın cumartesi öğleden sonra oturumuna ve alanlarına bağlı olarak da 20 Temmuz’da yapılacak, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) de katılacak. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler de cumartesi sabah oturumuyla birlikte 18 Ekim’de yapılacak, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılması gerekiyor. Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanılacak.

 

Cumartesi sabah oturumunun süresi 120 dakika, öğleden sonra oturumunun süresi 100 dakika, pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacak. Cumartesi sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültürden 60'ar soru, cumartesi öğleden sonra oturumunda eğitim bilimlerinden 80 soru yöneltilecek. Pazar sabah oturumunda ise adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru sorulacak. Pazar öğleden sonra oturumunda da adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...