Tgrt Haber
02 Ocak 2019 11:14

Bit nasıl temizlenir saçtan ilaçsız Evde ilaçsız bit temizleme

Bir bit istilası yılda kaç kişinin yaşadığını tahmin etmek zordur. Çoğu bit bulaşması kafadan kafaya temasla geçer.

Bit nasıl temizlenir saçtan ilaçsız Evde ilaçsız bit temizleme
bit,sirke

Bit Nasıl Temizlenir

Bir bit istilası yılda kaç kişinin yaşadığını tahmin etmek zordur. Çoğu bit bulaşması kafadan kafaya temasla geçer. Tanıdığınız birinin bitleri varsa, muhtemelen bir arkadaşından, aile üyesinden veya yakın temasta bulundukları yabancı bir kişiden almış olmaları muhtemeldir. Şapka veya fırça gibi ortak kullanılan eşyalar da bit bulaşmasını kolaylaştırır. Bit pis olmakla oluşmaz. Bu kesinlikle yanlış bir kanıdır. Bitin temizlikle hiç bir ilgisi olmadığı gibi bit olan bir eşyayı kullanmak veya bit olan bir kişi ile sarılmakla bulaşır. Makalemzide, Bit nasıl temizlenir saçtan ilaçsız evde nasıl yapılır ve Evde ilaçsız bit temizleme için Elme sirkesi kürü konularına yer verdik.

Bit bulaşmasına neden olan etkiler;

  • Okulda olmak
  • Başkalarına yakın oturmak
  • Aynı yatakta uyumak
  • Tarak, fırça veya havlu gibi kişisel eşyaları kullanmak

Bit nasıl bulaşır nasıl temizlenir?

Bit Nasıl Temizlenir İlaçlı Tedavi Yöntemleri

Malathion (Ovide)

Uygulama: Bu ilacı saçınıza uygulayın ve ardından saçınıza ve saç derinize sürün. Bitler tedaviden yedi ila dokuz gün sonra görülürse ikinci bir tedavi gerekebilir. Tarama gerekli değildir.

Uyarılar : Son derece yanıcıdır ve sadece doktora danışarak hamile veya emziren kadınlar için kullanılmalıdır. Doktora danışmadan hamile ve emziren kadınları kullanmaması önemle rica olunur.  6 yaşından küçük çocuklar için uygun değildir.

İvermektin losyonu (Sklice)

Uygulama : Kuru saça ve saç derisine uygulayın. 10 dakika sonra su ile durulayın. Uygulamayı tekrarlamaya gerek yoktur. Tarama gerekli değildir.

Uyarılar : 6 aylıktan küçük çocuklar için uygun değildir.

Benzil alkol losyonu (Ulesfia)

Uygulama : Bu losyonu kafa derinize ve kuru saça 10 dakika uygulayın, saç derisine ve saça iyice yedirin. Suyla durulayın. Bitleri öldürdüğü fakat için yumurtaları olabileceğinden işlemi tekrarlayın. Tarama gerekli.

Uyarılar : 6 ayın altındaki çocuklar için uygun değildir. Hamilelikte ve emzirmede kullanılabilir. Yine de doktorunuza danışabilirsiniz.

Lindan

Uygulama : Kuru saça ve saç derisine şampuan uygulayın. İlk köpükten sonra durulamadan önce dört dakika bekleyin. Daha sonra durulayın. Geri bırakmadan kaçınılmalıdır. Tarama gerekli değildir.

Uyarılar : Lindane ciddi yan etkilere neden olabilir. Yalnızca diğer ilaçlarda başarısız olunursa kullanın. Prematüre bebekler, HIV'li olanlar, hamile veya emziren kadınlar, çocuklar, yaşlılar veya 110 kilodan az olanlar için uygun değil.

Bit Nasıl Temizlenir İlaçsız Doğal Yöntemler

Evde ilaçsız bit temizleme yöntemi Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

Bit nasıl temizlenir saçtan ilaçsız evde nasıl yapılır? Evde ilaçsız bit temizleme için Elme sirkesi kürü

Malzemeler;

Elma sirkesi (yüzde yüz doğal olmalı) (Safranbolu, Karabük, Devrek, Çaycuma, Eflani de yası köy sirkesi dünyanın bir numaralı sirkesidir)

Hazırlanışı;

Saç diplerine elma sirkesi, masaj yaparak saç uçlarına kadar uygulanır. Yarım saat etki etmesi beklenir. Doğal bir sabunla saçlar yıkanır ve sirkeden arındırılır. Daha sonra ısırgan kürü uygulanır.

Bitlerin Bıraktığı Yumurtalar (Sirkeler) Evde ilaçsız Temizleme için Isırgan Otu Kürü

Bu bitlerin bıraktığı yumurtalar yani sirkeler içindir. 

Malzemeler;

  • 500 ml su
  • 1 yemek kaşığı ısırgan bitkisi (raf ömrünü doldurmamış olacak)

Hazırlanışı;

  • Kaynayan suya, ısırgan otunu atın.
  • 5 dakika kaynatıp süzünüz.
  • Demlenen su ile saç derisini yıkayınız.
  • Yarım saat bekleyiniz.
  • Yarım saat sonra sadece suyla durulayınız. 
  • Her banyodan sonra yapın. Özellikle 7, 8, 9, 10. Günü de yapmanız gerekiyor. 11. Günde döngü tamamlandığı için, larva dişi veya erkek bit olarak ortaya çıktığı için onun önünü kesmiş olacaksınız.

Günde 1 defa, 3 günde 1 yapabilirsiniz.
Her banyodan sonra da yapabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...