Tgrt Haber
27 Aralık 2019 14:49

Börülce salatası nasıl yapılır, Börülce salatası yapımı ve Börülce salatası tarifi

Klasik salata ve börülce tariflerinden sıkıldınız mı? İşte size farklılık katacak bir kuru börülce salatası. Hem yapımı kolay hem de bir o kadar besleyici olan bu salata uzun süre tokluk hissi oluşturması sebebiyle de diyet yapanların sevdiği bir tercih olmaya adaydır. Diyet yapanlar sadece zeytinyağını azaltarak rahatlıkla tüketebilirler.

Börülce salatası nasıl yapılır, Börülce salatası yapımı ve Börülce salatası tarifi
Börülce salatası nasıl yapılır, Börülce salatası yapımı ve Börülce salatası tarifi,

Klasik salata ve börülce tariflerinden sıkıldınız mı? İşte size farklılık katacak bir kuru börülce salatası. Hem yapımı kolay hem de bir o kadar besleyici olan bu salata uzun süre tokluk hissi oluşturması sebebiyle de diyet yapanların sevdiği bir tercih olmaya adaydır. Diyet yapanlar sadece zeytinyağını azaltarak rahatlıkla tüketebilirler.

Farklı olmak isteyenlere börülce salatasının en güzel hali

Malzemeler

  • 250 g kuru börülce
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 4 taze soğan
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 3-5 kornişon turşu
  • 1 adet havuç
  • 1 kase kadar rendelenmiş mor turp
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • Dilediğiniz çeşitte peynir
  • Sumak
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı nar

Hazırlanışı

  1. Börülceleri güzelce yıkayın ve akşamdan suda ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar su koyup bir tencerede haşlayın. Haşlanırken, pişmesine 20 dakika kala üzerine limon suyu ekleyin ve 20 dakika kadar daha kaynatarak haşlamaya devam edin.
  2. Haşladığınız börülceleri iyice soğutun.
  3. Haşlanan börülceleri bir karıştırma kabına alın ve üzerine 1 adet kırmızı dolmalık biber veya bunun yerine bir adet kapya biberi, börülcelere uygun büyüklükte doğrayıp ekleyin.
  4. 3-5 adet kadar kornişon turşuyu da aynı büyüklükte keserek börülceli karışıma ekleyin.
  5. Bir demet dereotunun dörtte birini, yarım demet maydanozu ve 4 dal taze soğanı güzelce yıkayıp ince ince doğrayın.
  6. Bir adet havucu rendeleyin ve börülceye ilave edin.
  7. Dilim olarak kestiğiniz mor turptan bir kase çıkacak şekilde rendeleyin ve bunu da börülceye ilave edin.
  8. Ayrı bir karıştırma kabında yarım limon suyunu, yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı nar ekşisini, sumağı ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Ardından börülce karışımının olduğu kaba ekleyerek iyice harmanlanacak şekilde karıştırın.
  9. Küçük hale getirdiğiniz ama tuz gibi olmayacak kadar iri 2 yemek kaşığı cevizi en son üzerine ekleyin.
  10. Dilediğiniz çeşitte bir peyniri de üzerine ufalayın.
  11. Yarım çay bardağı kadar da nar tanesini en son üzerini süslemek için kullanarak servis edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...