Tgrt Haber
27 Aralık 2019 16:12

Elmalı kek nasıl yapılır, Elmanı kek tarifi ve en kolay elmalı kek yapımı

Sofraların klasik tatlarından elmalı kurabiyeyi, farklı bir yorumla hazırlamak ister misiniz? Tarçın ve elmanın birbirine yakıştığı hepimizin malumudur. Buna ek olarak bir de karamel hazırlarsak, tadına doyulmaz bir elmalı kekimiz olacaktır. Bunun için her kekte olduğu gibi püf noktamız tüm malzemelerin bir saat öncesinden oda sıcaklığında bırakılmış olmasıdır. Ayrıca unu ve kabartma tozunu elemeyi ihmal etmeyin. Ayrıca keki hazırladıktan sonra bir iki kez ileri geri olacak şekilde kek kalıbınızı sallarsanız içindeki boşluklar kapanacak ve tok ve kabaran bir kek elde edebileceksiniz.

Elmalı kek nasıl yapılır, Elmanı kek tarifi ve en kolay elmalı kek yapımı
Elmalı kek nasıl yapılır, Elmanı kek tarifi ve en kolay elmalı kek yapımı,

Sofraların klasik tatlarından elmalı kurabiyeyi, farklı bir yorumla hazırlamak ister misiniz? Tarçın ve elmanın birbirine yakıştığı hepimizin malumudur. Buna ek olarak bir de karamel hazırlarsak, tadına doyulmaz bir elmalı kekimiz olacaktır. Bunun için her kekte olduğu gibi püf noktamız tüm malzemelerin bir saat öncesinden oda sıcaklığında bırakılmış olmasıdır. Ayrıca unu ve kabartma tozunu elemeyi ihmal etmeyin. Ayrıca keki hazırladıktan sonra bir iki kez ileri geri olacak şekilde kek kalıbınızı sallarsanız içindeki boşluklar kapanacak ve tok ve kabaran bir kek elde edebileceksiniz.

Yepyeni lezzetiyle karamelli elmalı kek tarifi

Malzemeler

  • 2 adet elma

Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Hazırlanışı

  1. Bir küçük tavaya veya tencereye 1 su bardağı şekeri ekleyin ve karıştırarak şekeriniz önce eriyip köpürecek ve sonra da bronzlaşmaya başlayacaktır, bu ana kadar karıştırın ve ardından tam olarak parlak bir karamel rengini aldığında altını kapatın.
  2. Bir kelepçeli veya normal kek kalıbının altına yağlı kağıt serin ve üzerine karamelinizin tamamını dökün.
  3. 2 adet elmanın kabuklarını soyun. Yarım ay şeklinde ince ince dilimleyin. Ortalarını temizlemeyi unutmayın. Bu elmaları, karamel döktüğünüz kek kalıbının üzerine dilediğiniz şekilde fakat güzel görünecek gibi dizin.
  4. Bir çırpma kabına keki için 3 adet yumurtayı, 1 su bardağı şekeri alın ve köpürene kadar çırpın.
  5. Üzerine vanilyayı ekleyin. Çırpın.
  6. 1 su bardağından biraz az sıvı yağı, 1 su bardağı sütü, 1 limonun suyunu ve 1 limonun kabuğunun rendesini de karışıma ekleyin ve iyice çırpın.
  7. 1 paket kabartma tozu ve 3 su bardağı unu eleyip karışıma ekleyin ve yine iyice karıştırın.
  8. Hazırladığınız kek hamurunu elmaların üzerine dökün ve her yere eşit gelecek şekilde olması için, kalıbı ileri geri birkaç defa sarsın.
  9. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  10. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasına izin verin ve ardından yavaşça servis tabağına ters çevirin ve servis hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...