Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:38

İftar yemeği menüsü 11 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 11 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 11 Ramazan iftar menüsü
  1. Muradiye çorbası
  2. Hasanpaşa köfte
  3. Sebzeli bulgur pilavı
  4. Cacık
  5. Sultan helvası (bir Osmanlı tatlısı)

 

Muradiye çorbası

Malzemeler

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

 

Hazırlanışı

  1. Minik minik küp şeklinde doğradığınız tavuğu ısınmış zeytinyağı bulunan bir tencereye alın. 5 dakika kadar bu şekilde kavurun.
  2. Ardından tavuklarla aynı biçimde doğradığınız havuçları atın ve bir iki dakika daha kavurun.
  3. Kabakları da aynı şekilde doğrayıp ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
  4. Üzerine 5 su bardağı sıcak su dökün. Havuçlar ve kabaklar hafif yumuşayana kadar kaynatın.
  5. 2 yemek kaşığı arpa şehriye ilave edin. Şehriyeler şişene kadar hafif hafif karıştırarak pişirmeye devam edin.
  6. Terbiyesi için malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzerine çorbadan bir kepçe alarak birbirine alıştırın. Sonra tencereye yavaş yavaş terbiyeyi ilave ederek hızlıca karıştırın. Hafif kaynayana kadar sürekli ve hızlı karıştırın.
  7. En son altını kapatın ve tuzu, baharatları ekleyin.
  8. Üzeri için malzemeleri bir tavada birleştirin ve çorbanın üzerine ilave edin. Servis yapın.

 

Hasanpaşa köfte

Malzemeler

  • 500 gram köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz karabiber, kimyon

 

Üzeri için;

  • 2 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

 

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Az tuz

 

Hazırlanışı

  1. Köfte için tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun ve yumurtadan biraz daha büyük parçalar kopararak avuç içinizde yuvarlayın. Ardından elinizi ıslatıp, baş parmağınızla köftenin tam ortasına bastırın ve şekil verin. Çanakları mümkün mertebe büyük tutun ki piştikçe küçüleceklerinden iyice ufacık kalmasınlar.
  2. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında köfteleri pişirin.
  3. Püre için patateslerin kabuklarını soyun ve birkaç parçaya bölün. 3 veya 5 ayrı parçaya bölebilirsiniz. Bunları derin bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  4. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını, yarım su bardağı sütü, 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ilave ederek iyice ezip püre haline getirin.
  5. Kızaran köfteleri fırından alın ve biraz derin bir fırın kabında içlerine püre doldurun. Pürenin de üzerine kaşar peynirini dilim veya rende olarak ilave edin.
  6. Domates sosu için malzemeleri bir kapta karıştırın ve fırın kabının dibine dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve servis yapın.

 

Sultan helvası

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı su

 

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyerek orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynayan şerbeti, kısık ateşte biraz daha bekletin ki ısısını korusun.
  3. Başka bir yanma tencerede tereyağını eritin. İçine irmiği atın ve renkleri değişene dek kavurun. Sadece pembeleşmesi gerekir kararmamasını lazım.
  4. Pembeleşen irmiklerin üzerine sıcak şerbeti dökün ve birkaç karıştırın. en kısıkta kapağını kapatarak suyunu çekmesini bekleyin.
  5. Suyunu çektikten sonra içine toz Antep fıstığını ekleyip demlenmeye bırakın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...