Tgrt Haber
09 Nisan 2020 14:18

İftar yemeği menüsü 30 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 30 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 30 Ramazan iftar menüsü
  1. Tavuk suyu çorba
  2. Tepsi kebabı
  3. İncir tatlısı

 

Tavuk suyu çorba

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz

 

Terbiyesi için malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

 

Hazırlanışı

  1. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın ve biraz eriterek kızdırın. Üzerine unu ilave ederek kavurun.
  2. Tavuk suyunu ve kaynar durumdaki suyu ekleyin biraz karıştırarak kaynamaya bırakın.
  3. Kaynadıktan sonra tel şehriyeleri ilave edin.
  4. Terbiyesi için yumurta sarısını ve limonun suyunu güzelce çırpın.
  5. Çorbanın kaynayan suyundan birkaç kaşık alarak terbiyenin üzerine döküp karıştırın. Çorbaya alışan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave ederek diğer taraftan da çorbayı karıştırmaya devam edin.
  6. Tel şehriyeler yumuşayana kadar kısık ateşte çorbayı kaynatın.
  7. Üzerine karabiber, tuz ve pul biberi arzunuza göre maydanozu da ekleyerek servis yapın.
  8. En son üzerine tereyağı yakarsanız, çorbanızın lezzetine lezzet katacaksınızdır.

 

 

Tepsi kebabı

Malzemeler

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça

 

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

 

Hazırlanışı

  1. Tepsi kebabını yapmak için kıymayı bir karıştırma kabına alın.
  2. 1 adet kuru soğanı, kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş domatesi, 2 diş sarımsağı, güzelce yıkanmış yarım demet maydanozu, yine güzelce yıkanmış1 adet kırmızı kapya biberi, 4 çarliston biberi, blenderden güzelce geçirin. Küçük parçalara ayrıldıktan sonra kıymanın üzerine ilave edin. Suyunu sıkmayın.
  3. Kıyma ve sebze karışımının üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı pul biberi ve 1 çay kaşığı azı toz biberi ilave edip yaklaşık 5-6 dakika yoğurun. Eğer malzemelerin birbiriyle iyice bütünleşmediğini düşünüyorsanız o zaman birkaç dakika daha yoğurmaya devam edin.
  4. Tepsi kebabı yapacağınız tepsiyi alın ve 1 tatlı kaşığı salçayı tepsinin dibine her yerine gelecek şekilde iyice sürün. Aynı tereyağı sürer gibi yapacağız.
  5. Ardından iyice yoğurduğunuz kıymalı karışımı tepsinin ortasına bırakın ve ortadan tepsinin kenarlarına doğru eşit olacak şekilde sağ avuç içinizle yayın. Diğer elinizle de tepsiyi sabit tutup ve gerektiğinde çevirin.
  6. Tüm tepsiye, eşit olarak yaydığınız kıymayı artı yaparak üçgenlere bölün. Tıpkı bir Cheesecake böler gibi olacaktır.
  7. Ardından üzerini süslemek için; adet domatesi ve birkaç tane yeşil biberi yıkayıp domatesleri dörde, biberleri ikiye olacak şekilde bölüp süsleyin.
  8. 1 yemek kaşığı salçayı ve bir su bardağı suyu güzelce karıştırın ve saçla eridikten sonra hazırladığınız tepsi kebabının üzerine eşit olacak şekilde yavaşça dökün.
  9. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına, 35 dakikadan sonra kontrollü giderek tam 45 dakikada pişirin. Bu fırınınızın gücüne göre değişecektir. Kontrollü olmayı elden bırakmayın ve servise hazır.

 

İncir tatlısı

Keki için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 7-8 adet kuru incir
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker

 

Muhallebisi için malzemeler

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti

 

Şerbeti için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı hazır toz kahve
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su

 

Hazırlanışı

  1. İncirleri yıkayın ve küçük bir kasede ılık suyun içinde 10 dakika kadar bekletin. Yumuşayan incirleri minik minik doğrayın.
  2. Karıştırma kabında, 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Kek için olan malzemeleri, oda sıcaklığına getirmeyi ihmal etmeyin. Üzerine 1 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
  3. Minik minik doğradığınız incirleri, 1 su bardağı cevizi ve 1 tatlı kaşığı toz tarçını da ekleyerek iyice karıştırın.
  4. Fırını 180 derecede ısıtın ve kek harcını, kek kalıbına yağlı kağıt veya sadece zemini yağlayacağınız şekilde hazırlayıp dökün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  5. 25 dakika sonunda kürdan testi yapın ve piştiyse kapağını açık bırakarak 10 dakika soğutun.
  6. Kek pişerken, biz de muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. Muhallebi için 5 yemek kaşığı toz şekeri, 1 litre sütü, 2 yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 yemek kaşığı tereyağı bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar karıştırın.
  7. Muhallebide, göbekçikler çıkmaya başladığında ocağın altını kapatın ve 1 paket kremşantiyi ekleyerek mikser yardımı ile iyice çırpın.
  8. Bir kasede, 1 yemek kaşığı hazır toz kahveyi, 1/2 su bardağı toz şekeri ve 1 su bardağı ılık suyu güzelce karıştırın. Bu şerbeti pişirmeden direkt olarak fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin. Kek bu aşamada harlı sıcaklıkta olmamalı ve soğukta olmamalıdır.
  9. Şerbet ile ıslanan kek artık muhallebi ile buluşabilir.  Muhallebiyi kekinizin üzerine düzgün bir şekilde yayın. Bu şekilde oda sıcaklığında bir süre soğutun ve ardından birkaç saat buzdolabında bekleterek servis yapın.
  10. Servis yaparken üzerine ince çekilmiş ceviz serpin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...