Tgrt Haber
21 Ekim 2021 14:00

Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? TCMB faiz kararı sonrası dolar kaç TL?

Merkez Bankası eylül ayı bu yana faiz indirimi kararı veriyor. Dolar 15 TL sınırı aşarken yatırımcıların ve vatandaşların gözü yılın son PPK toplantısı ardından açıklanan TCMB faiz kararına odaklandı. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne oldu, dolar kaç TL? MB faiz kararı ardından euro kaç TL? İslam Memiş dolar tahmini ve faiz kararı yorumu.

Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? TCMB faiz kararı sonrası dolar kaç TL?
dolar,merkez bankası,TCMB,dolar fiyatı

Türkiye gündeminin en önemi maddelerinde biri TCMB faiz kararı oldu. Dolar fiyatı ile ilgili olarak Merkez Bankası ekim ayı faiz kararı dolar/TL kuru üzerinde etkili oldu. Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda Para Politikası Kurulu toplantısında gelişmeleri göz önünde bulunduracaklarını vurguladı. Dolar TCMB faiz indirim kararı ardından rekor üstüne rekor kırarak 10,96 TL seviyelerine çıktı. Haftaya yükseşile başlayan dolar Merkez Bankası faiz kararını bekliyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU?  

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eylül ayı faiz indirimi kararı ardından dolar rekor serisine sürerken TL karşısından değer kaybına devam ediyor. PPK Beklenti Anketi Merkez Bankası faiz kararı hakkında tahminleri ortaya koydu. Ekonomistler Merkez Bankası'nın faiz indirimi uygulamasını bekliyor. TCMB faiz kararı bugün PPK toplantısı ardından kasım ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faiz kararı ardından dolar fiyatı 15,69 TL TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? TCMB faiz kararı sonrası dolar kaç TL?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASI DOLAR KAÇ TL?  

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasaların küresel çapta 20 merkez bankasının faiz kararına odaklandığının altını çizerken yurt içinde bugün açıklanacak Merkez Banaksı faiz kararının dolar/TL kuru için önemli olduğunu vurguladı. Piyasaların 100 baz puan indirim beklentisinde olgunu belirten İslam Memiş TCMB’nin faiz indirimini pas geçme ya da faiz artırma ihtimalinin piyasaları rahatlatacağını ve aşağı yönlü hareketleneceğini ifade etse de genel görüntünün indirim yönünde olduğunu vurguladı. Memiş geçtiğimiz günlerde dolar/TL kurundaki yükselişe bağlı olarak ''Özellikle döviz borcu olan insanlar ciddi anlamda tedirgin. Bu kaygının ortadan kalkması için de faiz ayarıyla oynamamak gerektiğini düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

TCMB yılın son PPK toplantısında, politika faizini 15'ten yüzde 14'e düşürdü.  Kararın ardından dolar tarihi zirvesini yenileyerek 15,69 TL seviyelerine yükseldi. 16 Aralık Perşembe Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar 15,17 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. TCMB politika faizini yüzde 15'ten yüzde 14'e düşürdü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...